Taxa de poluare se va aplica din 2010

Europa cere consumul a 120 de grame de carbon pe autoturism. Cei care vor consuma mai putin ar putea primi bonus, la fel ca in Franta.
taxa de poluare
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a spus ca din 2010 cei care isi vor cumpara masini second-hand vor plati taxe de poluare mai mari. „Cine isi face ganduri ca isi va lua second-hand din 2010 sa stie totusi foarte clar ca va plati exact cat iese pe teava. Nu ma mai intereseaza de care Euro. Se plateste carbonul care iese pe teava”, a declarat Nemirschi, intr-un interviu pentru MEDIAFAX.

Ministrul a mai precizat ca tara noastra va avea o limita acceptabila de eliminare a carbonului. „Europa cere 120 de grame. Noi vrem sa luam o limita de 150-170 si orice gram peste se va plati.
Publicitate

In Franta, daca esti sub, mai primesti un bonus”, a explicat ministrul.

Potrivit ministrului, taxa trebuia anulata pentru a ramane cea din 2008 conform OUG 50, dar dupa ce reprezentantii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor din Romania i-au spus ministrului ca au intrat 200.000 de unitati non-Euro si Euro-1, mai vechi de 10 ani, inainte de decembrie 2008, acesta s-a hotarat ca fiecare proprietar de asemenea autoturisme sa plateasca taxa dubla.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *