Algerul, gazda unui muzeu al naturii

0
454

In plin centrul capitalei algeriene poate fi admirat un adevarat muzeu al naturii, Jardin d`Essai din El Hamma, care ii incanta pe vizitatori cu o gradina in stil francez, cu o alta in stil englez, cu arbori centenari si cu inca 2.500 de specii vegetale.
alger
Gradina a fost redeschisa la inceputul lunii mai, dupa 12 ani, timp in care a fost restaurata, si este considerata a fi una dintre cele mai frumoase din lume. A fost creata in 1832, la doi ani dupa inceputul invaziei trupelor franceze in Algeria.

Jardin d`Essai se intinde pe 32 de hectare si este situata in fata golfului din Alger, la cativa kilometri de centrul orasului. Are o gradina clasica franceza, o alta gradina exotica de tip englez, o gradina zoologica, o scoala de horticultura si un spatiu rezervat experimentelor.

„Aceasta gradina botanica este un adevarat muzeu al naturii. Avem arbori care au o varsta de peste 150 de ani si plante rare si unice din toate colturile planetei”, explica Abderrezaq Ziriat, directorul gradinii, citat de AFP.

„Jardin d`Essai este una dintre cele mai frumoase gradini din lume, dar cei mai multi arbori sunt centenari, primii fiind plantati in 1848. Acum, trebuie sa intinerim plantatiile” si sa permitem o specializare in flora locala, a adaugat Ziriak.

De la redeschiderea sa, gradina din Alger primeste zilnic mii de vizitatori, care se adauga miilor de locuitori ai capitalei algeriene. Vizitatorii, in mare parte familii si cupluri tinere, merg in Jardin d`Essai pentru a se plimba pe aleile de platani si de bambusi sau pentru a admira palmierii uriasi.

Totusi, unii vizitatori s-au aratat indisciplinati inca din primele zile de dupa redeschiderea gradinii. „Oamenii nu fac diferenta intre o gradina publica si o gradina botanica. Unii se urca in copaci, altii calca gazonul si vegetatia”, se plange directorul gradinii.

„Intr-o gradina botanica, toata vegetatia trebuie ocrotita si protejata. Nimic nu trebuie deteriorat sau calcat in picioare”, adauga Ziriat.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.