Diavolii tasmanieni, pe cale de disparitie

0
855

Australia a ridicat nivelul de protectie al celui mai mare carnivor dintre marsupiale din lume, diavolul tasmanian, trecand animalul la categoria „in pericol”, din cauza unei tumori faciale mortale.
diavol tasmanian
Diavolul tasmanian, de marimea unui caine de talie mica, a devenit cunoscut odata cu desenul animat „Taz”, produs de Looney Tunes. Insa numarul diavolilor tasmanieni este in continua scadere inca din 1990, cand o tumoare faciala a inceput sa faca ravagii in randul populatiei salbatice.

„Aceasta boala a dus la disparitia a circa 79% din populatia diavolilor tasmanieni, de cand a fost prima data raportata, in 1996”, a declarat ministrul mediului Peter Garrett, citat de Reuters.

In 2008, animalul a fost declarat ca fiind „in pericol”, pe Lista Rosie a Natiunilor Unite, in timp ce Australia abia acum a schimbat statutul, de la „vulnerabil” la „in pericol”, ceea ce aduce protectie in plus.

Diavolii tasmanieni sunt pradatori nocturni si au habitatul pe teritoriul Tasmaniei, traind mai mult din consumarea hoiturilor, dar isi pot procura si singuri hrana, prin vanarea unor animale mici.

Conform datelor oferite de oamenii de specialitate, in salbaticie au mai ramas doar intre 20.000 si 75.000 de diavoli tasmanieni.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.