Greenpeace in Romania: planul organizatiei pentru independenta energetica si povestile "bombelor" de mediu pe cale sa explodeze

Greenpeace in Romania: planul organizatiei pentru independenta energetica si povestile „bombelor” de mediu pe cale sa explodeze

Proiectul de la Rosia Montana, prezenta companiei americane Chevron la Pungesti, defrisarile ilegale si cultivarea de organisme modificate genetic sunt doar cateva probleme care fac subiectul campaniilor si actiunilor Greenpeace Romania. wall-street.ro a stat de vorba cu unul dintre cei opt membri ai organizatiei din Romania, care a vorbit despre cum ar putea fi obtinuta…

Citește mai departe
Unele specii de alge oceanice pot evolua rapid, ca s? se adapteze la înc?lzirea global?

Unele specii de alge oceanice pot evolua rapid, ca sa se adapteze la incalzirea globala

Algele marine pot evolua foarte rapid pentru a se adapta incalzirii globale, ceea ce arata ca unele forme de viata pot fi mult mai rezistente decat se credea in fata temperaturilor si aciditatii crescute ale aceanelor, potrivit unui studiu german publicat in Nature Climate Change, transmite Reuters. Evolutia este de obicei omisa in previziunile stiintifice…

Citește mai departe

„Padurenii” pro si contra sitului Natura 2000

In luna martie, administratiile si locuitorii din comunele Lunca Cernii de Jos, Bunila, Cerbal, Lapugiu de Jos si Batrana au participat la dezbateri pe baza proiectului „Evaluarea starii de conservare a biodiversitatii si geodiversitatii din cadrul sitului Tinutul Padurenilor in vederea elaborarii planului de management conservativ si durabil specific siturilor Natura 2000”. Tematica discutiilor a…

Citește mai departe

Rusia si Ucraina sunt acuzate ca au impiedicat crearea celei mai mari rezervatii marine in Antarctica

Rusia si Ucraina sunt acuzate ca au impiedicat crearea celei mai mari rezervatii marine in Antarctica, menita sa protejeze apele curate din aceasta zona si specii de animale precum balenele, pinguinii si pesti neintalniti in alte zone ale lumii. Comisia pentru Conservarea Resurselor Marine Vii din Antarctica a organizat o intalnire de o saptamana la…

Citește mai departe

Natura a pus stapanire pe zona parasita din jurul Cernobilului

Locuintele si fermele colective abandonate de cei 300.000 de locuitori dupa explozia reactorului din 1986 s-au transformat intre timp in mlasitini si paduri, devenite camin pentru numeroase specii de animale. Zona din jurul Cernobilului a devenit, spre surprinderea cercetatorilor, una dintre cele mai mari rezervatii naturale din Europa, fara nicio interventie din partea oamenilor, scrie…

Citește mai departe

In premiera: a fost descoperit un rechin hibrid!

Pentru prima data, oamenii de stiinta au identificat mai multe exemplare de rechin, prinse in apele Australiei, ca fiind „corcituri” – rezultatul unei incrucisari intre doua specii de rechin cu inotatoare negre. In opinia specialistilor, fenomenul ar putea indica faptul ca marii pradatori se adapteaza schimbarilor climatice, prin mijloace neasteptate. Este vorba, spun zoologii australieni…

Citește mai departe

Caprioarele si diversitatea

Conform unui studiu recent, reducerea numarului de caprioare din paduri si parcuri poate duce la scaderea populatiilor de reptile, amfibieni si insecte. Se pare ca aceste ungulate afecteaza ecosistemele in care traiesc intr-un mod inedit. Lucrurile stau de fapt cat se poate de simplu: in regiunile cu multe caprioare, fecalele acestora ajuta la formarea unui…

Citește mai departe

Doua sute de lisite si 12 lebede moarte din cauza frigului la Vadu

Dupa ce ziarul Adevarul a facut public dezastrul ecologic de la Vadu, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Garda de Mediu si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii Tulcea s-a autosesizat si s-au deplasat in zona indicata pentru evaluarea mortalitatilor de pasari. Observatiile din teren au condus la concluzia ca principalul factor care a provocat mortalitatea…

Citește mai departe

Numarul serpilor este in scadere

Cercetatorii cred ca acest fenomen global este cauzat de deteriorarea si pierderea habitatului si a surselor traditionale de hrana. Oamenii de stiinta spun ca acest lucru are consecinte ecologice serioase, desi multi cred ca disparitia serpilor este una dintre cele mai putin grave efecte ale schimbarilor climatice. Cercetatori din cinci tari au efectuat un studiu…

Citește mai departe

Transilvania a fost raiul dinozaurilor pitici, Magyarosaurus dacus

Cercetatorii au confirmat ca in Transilvania a trait o specie de mini-dinozaur, denumita Magyarosaurus dacus. Nu toti dinozaurii au fost gigantici, ci o parte din ei nu depaseau ca inaltime un cal. Cercetatorii au confirmat ca micile bestii erau, intr-adevar, dinozauri pitici. Mini-dinozaurul a trait in Transilvania, acum 75-70 de milioane de ani. Fosilele animalului,…

Citește mai departe

Delfinilor le place sa faca surfing

Cei mai buni surferi sunt cei care s-au nascut in apa. Un grup de delfini din Africa de Sud a fost zarit in timp ce infrunta valuri de aproape 8 metri inaltime. Fotograful american Greg Huglin i-a surprins pe inotatori pe coastele sudice ale Africii. Precum oamenii, delfinii fac surfing pentru placere, insa Huglin crede…

Citește mai departe