Testoasele de apa dulce se afla intr-un declin catastrofic

Daca testoasele de apa dulce nu ar mai fi vanate in salbaticie pentru carnea lor, 80% din batalie ar fi castigata, a declarat expertul dr. Peter Paul van Dijk, de la Conservation International.

Testoasele de apa dulce sunt intr-un declin catrastrofic, potrivit unei noi analize a Conservation International (CI).

Grupul spune ca peste o treime din cele 280 de specii estimate sunt amenintate cu disparitia.

Scaderea drastica a numarului de testoase de apa dulce este cauzata de vanarea lor pentru mancare si de traficul ilegal.

Pierderea habitatului din cauza barajelor pe rauri pentru energie hidroelectrica este un alt factor major ce le ameninta.

“Aceste animale au nevoie de 15-20 de ani pentru a ajunge la maturitate si apoi mai traiesc inca 30-40 de ani, depunand oua in fiecare an. Ele spera ca in toata aceasta perioada de timp, puii lor sa scape cumva de pradatori si sa creasca. Dar daca omori aceste animale inainte sa ajunga la 15 ani, totul se termina aici”, a declarat dr. Peter Paul van Dijk, directorul programului de conservare a testoaselor de apa dulce de la CI.

In starea cea mai grava se afla testoasa rosie giganitca cu carapace moale (Rafetus swinhoei): doar patru indivizi mai exista in lume. Eforturile de a le imperechea in captivitate, in China, nu au avut succes.

“Testoasele consumate de oameni pot fi asigurate prin ferme. Daca eliminam colectarea lor din salbaticie, am castigat 80% din batalie. In afara de asta, este vorba de managementul habitatului pentru un impact minor asupra testoaselor si a altor specii”, a declarat dr. van Dijk.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,209FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente