Rechinul ar putea fi declarat specie pe cale de disparitie

0
419

Rechinii sunt pradatori temuti insa nu se pot masura cu pescarii. Prinsi si apoi consumati in diverse mancaruri sau produse pentru tratarea pielii ori ca supliment nutritiv, rechinii sunt in pericol de a deveni o specie pe cale de disparitie. In aceasta saptamana in Qatar se desfasoara Conventia internationala privind speciile pe cale de disparitie (CITES), iar una dintre propunerile care vor fi facute se refera la protejarea a opt specii de rechin.rechin

Aceasta este urmarea unei pofte, ce nu poate fi saturata, a clasei de mijloc din Hong Kong, dar si din China, pentru supa din carne de rechin, relateaza newser.com.

Aceasta cerere a pietei a creat si o practica denumita „finning” – pescarii taie doar aripioara rechinului si renunta la restul animalului.

Daca rechinii nu vor fi salvati, efectele asupra ecosistemului vor fi devastatoare deoarece rechinii se afla in varful lantului trofic, iar absenta lor ar putea avea urmari care nici macar nu pot fi prevazute.

La conventia CITES vor fi propuse o serie de masuri in acest sens, printre care: permise speciale pentru cei care vor dori sa pescuiasca rechini.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.