Avem amprente unice de bacterii!

0
429

Persoanele lasa mai mult decat amprente in momentul in care pun mana pe lucruri – lasa si o urma personala de germeni ce poate ajuta la rezolvarea unor anchete, informeaza Reuters.amprente unice

Cercetatorii americani au reusit sa realizeze o harta unica a semnaturii genetice bacteriale, cu ajutorul amprentelor a noua subiecti. Aceste amprente rezista in timp chiar daca temperaturile se schimba, la fel si umiditatea si lumina.

„Orice persoana lasa in urma o amprenta de germeni. Chiar daca proiectul este in stare incipienta, totusi cred ca asemenea teste ar putea fi folosite in viitor de politie”, a declarat cercetatorul Noah Fierer, de la University of Colorado.

Specialistii au aratat ca oamenii sunt purtatorii a miliarde de microbi, atat in afara cat si in interiorul corpului, iar coloniile de microbi sunt unice in functie de ADN si chiar de locul pe care-l ocupa in organism.

Pentru a vedea daca acesti microbi pot ajuta la identificarea unei persoane, cerectatorii au adunat probe de pe tastaturile unor voluntari.

Astfel, au aratat ca ADN-ul descoperit in microbii de pe tastatura era identic cu ADN-ul microbilor gasiti pe mainile subiectilor. Tehnica de depistare are o acuratete de 70-90%, dupa cum se arata in studiul publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences.

O persoana poate cara peste 150 de specii diferite de bacterii pe o singura mana, in timp ce numai 13% pot fi comune la doua persoane.

Specialistii au lasat mostrele de bacterii in conditii diferite, timp de doua saptamani, pentru a vedea daca acestea dureaza in timp sau sunt afectate de mediul inconjurator.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.