Programul „Rabla” pentru frigidere

1
1372

Electrocasnicele noi se cumpara cu o reducere de 15 la suta dupa predarea celor vechi pentru reciclare

Bucurestenii isi pot cumpara mai ieftin frigidere si masini de spalat. Conditia este sa predea aparatele vechi la centrele de reciclare amenajate special.

Locuitorii din jurul Capitalei au mai multe posibilitati de a scapa de electrocasnicele vechi, pe care nu le mai folosesc. Ei le pot trimite la rudele de la tara, le pot scoate in fata blocului, pentru a fi preluate de reprezentantii agentiilor de salubritate, iar acum le pot duce la centre de reciclare special amenajate pentru a primi o prima de casare.

Compania Electrolux in colaborare cu Asociatia Romana pentru Reciclare (RoRec) desfasoara o campanie de inlocuire a electrocasnicelor vechi, in perioada 9 iunie – 9 iulie.

In tot acest timp, bucurestenii pot achizitiona frigidere si masini de spalat cu 15 la suta mai ieftine daca, in prealabil, au dus la centrele de reciclare electrocasnicele pe care nu le mai foloseau. La centrele respective, cei interesati pot preda echipamente electrocasnice de orice tip (frigidere, combine frigorifice, congelatoare, lazi frigorifice, masini de spalat rufe, masini de gatit, cuptoare cu microunde) si indiferent de marca.

Frigiderele, direct acasa

Persoanele care, din diferite motive, nu se pot deplasa pana la centrele de reciclare, au posibilitatea de a cere reprezentantilor RoRec sa le fie preluate vechiturile de acasa. „Pana acum, persoanele mai in varsta carora le este greu sa plece de acasa au solicitat ca vechile echipamente sa le fie luate de la domiciliu”, a spus Roxana Bejan, PR Lowe.

Solicitarea preluarii se poate face prin telefon, la numarul 021.232.71.84 sau pe adresa de mail: [email protected] Daca aceste persoane intentioneaza sa-si cumpere alte frigidere sau alte masini de spalat vor beneficia de o reducere de numai 10 la suta.

Pana la sfarsitul acestui an, conform H.G. 448/2005 privind deseurile de echipamente electrice si electronice provenite din gospodariile particulare, cota medie anuala de colectare selectiva pe cap de locuitor este de patru kilograme.

Pentru atingerea acestei tinte, au avut loc deja doua etape din campania nationala de recuperare a deseurilor de echipamente electrice si electronice botezata „Marea Debarasare”, realizata la propunerea Ministerului Mediului.

Centrele de reciclare desemnate

Punct colectare 1 – Str. Udricani Clucerul, nr. 18, sector 3
Punct colectare 2 – Str. Codrii Neamtului, nr. 12, sector 3
Punct colectare 3 – Sos. Mihai Bravu, nr. 319, sector 3
Punct colectare 4 – Prel. Sos. Giurgiului, Jilava, Platforma Arteca, Poarta 3, jud. Ilfov
Punct colectare 5 – Bdul Biruintei, nr. 98, oras Pantelimon

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.