Refacerea Deltei, harta in Guvern

Tariceanu spune ca in Delta Dunarii este dezastru, in ciuda banilor cheltuiti, iar ministrul Mediului sustine ca „s-a facut totusi ceva”.
Zece proiecte de reconstructie a Deltei sunt in derulare, sustine Korodi

Premierul Calin Popescu Tariceanu a criticat marti autoritatile care se ocupa de Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, pe motiv ca nu se implica in reconstructia ecologica a Deltei. Seful Executivului a spus ca, desi au fost alocate resurse pentru programul de dezvoltare durabila a rezervatiei, lucrurile nu progreseaza pe masura investitiilor.

„Constat cu regret ca interesele economice locale din zona au primat in fata intereselor de protectie a Deltei Dunarii – un paienjenis de interese greu de imaginat”, a afirmat premierul. El a declarat ca a fost informat de faptul ca Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se loveste de indaratnicia, interesele si de reaua intentie a unor primari sau proprietari din zona.

Seful Executivului a mai spus ca „este inadmisibil ca braconajul sa aiba o asemenea amploare” si a afirmat ca celelalte structuri care ar trebui sa-l aiba sub control „fac foarte putin sau aproape deloc”.

Prezent la acelasi simpozion – „Avem o Delta. Cum procedam?” – si luat prin surprindere de declaratiile premierului, ministrul Mediului, Attila Korodi, era pregatit sa vorbeasca tocmai despre realizarile din Delta, motiv pentru care a incercat sa ii arate sefului sau ca acolo s-a facut totusi ceva.

„Anul acesta va trebui sa finalizam prima etapa a MasterPlanului (n.r. – de ecologizare si de dezvoltare a Deltei Dunarii), in valoare de aproape 90 de milioane de lei. Vorbim atat despre programe prioritare de mediu si de gospodarire a apelor privind infrastructura, cat si despre lucrari de reconstructie ecologica. Va pot spune ca lucrurile au inceput deja sa se indrepte catre directia dorita. In prezent avem 10 proiecte mari in executie”, a declarat Attila Korodi.

Pana acum, din cele 90 de milioane de lei s-au cheltuit 40 in programe de mediu si de gospodarire a apelor, infrastructura si reconstructie ecologica.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *