Bucurestiul pregateste taxe pentru poluarea sonora

0
259

Municipalitatea ar putea pune parapeti impotriva zgomotului, pe marginea drumurilor

Municipalitatea a lansat, ieri, Planul de Actiune privind Zgomotul Urban, un studiu-strategie care prezinta solutii pentru reducerea zgomotului din oras si imbunatatirea confortului urban. Printre solutiile propuse de studiu se numara interzicerea zborului avioanelor deasupra orasului pe timp de noapte, reabilitarea liniilor de tramvai, a cailor ferate si a drumurilor vechi, precum si impunerea izolarii caselor noi impotriva zgomotului. De asemenea, studiul propune montarea unor parapeti care sa absoarba zgomotul de-a lungul arterelor foarte circulate care trec prin zone rezidentiale, incurajarea utilizarii vehiculelor silentioase si imbunatatirea stilului de condus, prin cursuri oferite soferilor.

„Poluatorul plateste”

Pentru realizarea acestor obiective, municipalitatea va crea un fond de „zgomot ambiental”si un „fond de conversie”, din care sa fie finantate proiectele de izolare a locuintelor, dar si o mai buna planificare urbana.

De asemenea, primarul va putea stabili si oferi un premiu pentru cei care promoveaza proiecte care sustin peisaje sonore linistite si va urmari aplicarea principiului „poluatorul plateste”.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.