Expunerea copiilor la poluarea atmosferica, asociata cu un risc sporit de ADHD

Expunerea copiilor la poluarea atmosferica, asociata cu un risc sporit de ADHD
Expunerea copiilor la poluarea atmosferica, asociata cu un risc sporit de ADHD

Poluarea aerului este nociva mai ales pentru plamani, insa un nou studiu sustine ca si creierul poate fi afectat. STIRI PE ACEEASI TEMĂ FOTO Fetele bolilor psihice. Povestile unor oameni speciali PUBLICITATE Proiecte Cetelem www.cetelem.ro/ Proiectele primaverii sunt mai simple cu creditul 100% online de la Cetelem. Copiii expusi la poluarea atmosferica de la varste fragede prezinta un risc mai mare de a dezvolta ADHD decat ceilalti, se arata intr-un studiu citat de site-ul time.com.

Cercetatorii au investigat 576 de copii, de cand s-au nascut si pana la varsta de sapte ani. Au fost impartiti in doua grupuri separate: cei care locuiau in apropierea autostrazilor sau a altor zone aglomerate si cei care locuiau la peste un kilometru distanta de astfel de zone.

Cand copiii au implinit sapte ani, parintii au fost rugati sa completeze un chestionar care continea intrebari referitoare la comportamentul celor mici, inclusiv la simptome care ar fi putut indica tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atentie. Pe baza rezultatelor, oamenii de stiinta au conchis ca acesti copii expusi la poluarea atmosferica inainte de a implini varsta de un an prezentau un risc sporit de ADHD. Totodata, ei au exclus mai multi factori care ar fi putut influenta rezultatul, inclusiv expunerea copiilor la fumul de tigara. Poluarea aerului ar putea afecta creierul, provocand contractarea vaselor de sange sau acumularea de substante toxice. Alti cercetatori descoperit ca expunerea femeilor, in timpul sarcinii, la emisiile poluante era asociata cu ingrosarea arterelor si cu riscul dezvoltarii bolilor cardiace. De asemenea, copiii riscau sa aiba probleme comportamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *