„Soarta omenirii” sau cum sa salvam planeta cu ajutorul PC-ului

  0
  524
  Salvarea Planetei
  Salvarea Planetei
  Salvarea Planetei
  Salvarea Planetei

  Incalzirea globala a devenit o noua tema de interes pentru producatorii de jocuri video. Astfel, gamerii din Marea Britanie vor avea parte din luna februarie 2011 de un nou joc interesant, ‘Soarta omenirii’, care propune o serie de strategii privind supravietuirea vietii pe Terra. Dupa cum transmite AFP, vesiunile franceza, spaniola si germana vor aparea in luan martie a anului viitor. Organizatia umanitara Oxfam a salutat deja ideea lansarii noului joc, care rezuma foarte provocator pentru utilizatori scenariul evitarii apocalipsei prin protejarea pe termen de 200 de ani a speciilor planetei, a resurselor necesare supravietuirii, dar si a spatiului extraterestru.

  ‘Intreaga putere sta in mainile tale’ – este deviza acestui joc, al carui inventator, britanicul Gobion Rowlands, s-a gandit la o schema de reprezentare politica a strategiilor de supravietuire si a creat Organizatia Mondiala a Mediului, care, potrivit scenariului jocului, emite o serie de acte normative privind protejarea Amazonului, obligativitatea efectuarii transportului public european strict pe baza de consum de electricitate sau introducerea interdictiei de a avea mai mult de un copil pentru familiile din tarile asiatice.

  Si totusi, o asemenea putere cu efecte la nivel global nu este ferita de consecinte pentru utilizatorul jocului. De pilda, daca el decide sa scada nivelul de explorare a resurselor naturale, atunci exista riscul ca productia sa se bazeze mai mult pe procesul industrial, ceea ce inseamna si o prelungire a varstei de pensionare la… 80 de ani! Principalele tinte ale jocului vizeaza scaderea temperaturii globale cu cateva grade Celsius, micsorarea riscului unor catastrofe naturale, precum inundatiile sau incendiile de padure cauzate de schimbarile climatice, stoparea procesului de disparitie a anumitor specii din flora si fauna, evitarea unor catastrofe umanitare in Africa, dar si crearea unor politici de coeziune sociala in Europa si Asia.

  ‘Chiar daca vor alege sa distruga planeta, utilizatorii acestui joc vor ramane totusi cu cateva notiuni cheie in minte despre ce trebuie facut pentru salvarea omenirii’ – a declarat Rowlands, care, la doar 35 de ani, conduce compania Red Redemption din Oxford, renumita in domeniul productiei de jocuri video. ‘Soarta omenirii’ beneficiaza deja de o versiune scurta disponibila pe internet, iar versiunea completa va fi disponibila contra sumei de 23 de euro. Autorii jocului au folosit ca surse de informare pentru scenariu date de la NASA, Universitatea Oxford sau Agentia de dezvoltare a Natiunilor Unite.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.