Un soft te invata sa ”pacalesti” aglomeratia

    Un soft te invata sa ”pacalesti” aglomeratia

    Iti spune care sunt cele mai aglomerate zone de trafic, cu ce viteza se circula prin oras, unde sunt accidente si chiar ce drumuri sunt blocate din cauza zapezii. Aplicatia Trafic OK TMC (Traffic Message Channel) lansata, azi, in premiera in Romania iti da posibilitatea sa controlezi mai bine timpul petrecut in trafic.

    Principala noutate pe care o ofera acest program disponibil pentru sistemele GPS, pentru smartphone-uri si pentru iPad, o reprezinta configurarea dinamica a traseului prin afisarea unor rute alternative, astfel incat evenimentele de pe traseul prestabilit sa poata fi evitate. Mai mult, re-rutarea va fi optionala, conducatorul auto fiind singurul care decide daca doreste sau nu sa devieze de la traseul initial pe baza datelor de trafic receptionate. Toate aceste informatii sunt oferite in timp real.

    Trafic OK colecteaza, interpreteaza si livreaza date din trafic, la nivel national, prin intermediul a peste 60.000 de masini conectate la acest sistem, care transmit permanent date despre trafic si viteza de deplasare. Datele se actualizeaza la fiecare doua minute si iti apar pe harta GPS-ului, pe telefon sau pe tableta, sub forma de harti cu linii rosii, cand strazile sunt blocate, cu linii portocalii, cand se circula greu si cu linii verzi cand drumul e liber.

    Informatiile vor ajunge gratis la participantii la trafic, prin intermediul mai multor posturi de radio (Europa FM, Radio 21, Vibe FM si Smart FM), in timpul emisiunilor informative sau prin flash-uri, atunci cand apar informatii urgente, de interes major.
    Pentru cei care vor insa, acces rapid si permanent la aceste date ori au nevoie de previziuni de trafic sau de rute optimizate, serviciul e disponibil contra cost. ”Cele mai accesibile si mai eficiente pentru persoanele care petrec mult timp in masina sunt sistemele de navigatie, care costa intre 550 si 1.000 de lei, tot pachetul. Acestea sunt updatate automat, pe toata durata de viata a aparatului, asa ca nu mai implica alte costuri”, a declarat Voicu Oprean, directorul general al firmei care a implementat acest sistem.

    Aplicatiile software destinate mobilelor sunt disponibile insa pe APP Store, la preturi mult mai mici, de ordinul catorva euro.

     

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *