Dozele nu se arunc?, ci se recicleaz?!
13.000 de doze de aluminiu strânse de un elev brașovean
13.000 de doze de aluminiu stranse de un elev brasovean
13.000 de doze de aluminiu stranse de un elev brasovean

Scoala Generala nr. 2 Diaconu Coresi din Brasov a ocupat primul loc in cadrul unui concurs organizat in campania de educatie ecologica „ Tu reciclezi, noi te premiem”, organizat de Alucro si Ecotic Bat sub patronajul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si a Inspectoratelor Scolare Judetene din 12 judete din Romania. Scoala brasoveana a adunat 606,8 kilograme de doze de aluminiu, devansand astfel Liceul Teoretic W. Shakespeare din Timisoara, care a adunat 441 kg, si Scoala Secuieni, din judetul Bacau, care a adunat 436,5 kilograme. De asemenea, Raul Radu, elev la scoala amintita, s-a clasat pe locul doi in categoria celor mai harnici elevi dupa numarul de doze de aluminiu adunate, cu un numar de 13.608 de doze colectate, fiind devansat de un elev din Buzau, care a adunat 15.836 de doze.

Campania a avut loc intre 3 februarie si 30 mai, iar in concurs au intrat 89 de institutii de invatamant, peste 30.000 elevi, 250 cadre profesorale, au fost derulate peste 600 ore eco-educative in scolile si liceele concurente in aceasta campanie, fiind colectate selectiv 6.163 kg de doze de aluminiu si 2.229 kg baterii si acumulatori portabili uzati.
Obiectivul campaniei a fost acela de constientizare de catre tanara generatie a importantei reciclarii corecte a deseurilor, in special a dozelor de aluminiu si a bateriilor portabile uzate, precum si implicarea tuturor participantilor in colectarea efectiva a acestor tipuri de deseuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here