TIMIS. Administratia locala impreuna cu societatea de salubrizare Salprest au organizat si in acest an o actiune, devenita traditionala, denumita generic „Curatenia de toamna”.
deseuri electronice
Fata de anii precedenti, s-a considerat ca doua zile sunt suficiente pentru colectarea gunoiului, altul decat cel menajer. Prima dintre ele a fost programata la mijlocul acestei luni, intr-o sambata, zi in care s-au colectat 386 de metri cubi de deseuri. „Din punctul nostru de vedere, treaba a mers bine, in sensul ca nu au existat strazi pe care sa nu ajungem sa ridicam deseurile. S-a ridicat o cantitate apreciabila, peste 380 de metri cubi, din care majoritatea a fost materialul vegetal, dupa care mobilierul”, s-a declarat multumit Mircea Ghera, manager la Salprest Lugoj. Cu ocazia „curateniei de toamna”, cetatenii Lugojului s-au mai putut debarasa de obiectele electrice si electronice defecte sau de prisos de prin gospodarii. De altfel, la nivel national, a fost demarata, chiar in aceasta luna, o campanie de colectare a unor astfel de deseuri, care se va desfasura in fiecare prima sambata din luna. Comparativ cu alte orase, Lugojul se poate lauda cu o adevarata performanta, prin cele 850 de kilograme colectate.
„In ce priveste colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice, eu consider ca este un si mai mare succes. Am adunat, in data de 18 octombrie, in jur de 800 de kilograme, o cantitate mare, daca tinem cont ca in data de 4 octombrie, la nivel national, s-au strans aproape 10 tone”, ne-a spus Mircea Ghera. A doua, si ultima, zi afectata curateniei de toamna a fost cea de la sfarsitul saptamanii trecute, 25 octombrie. Pentru prima actiune, Salprest a mobilizat 50 de oameni si 11 utilaje, costurile totale aferente celor doua zile ajungand la 50.000 de lei.

Sursa: 24h online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here