Se stie deja ca geamurile duble sunt indispensabile pentru a asigura o buna izolare termica si acustica a locuintei. Dar este foarte important si tipul de fereastra pe care il alegem: aluminiu, PVC (policlorura de vinil) sau lemn?

Fiecare tip de fereastra are proprietati proprii, dupa cum urmeaza:

Fereastra din aluminiu prezinta cele mai bune performante izolante. Principalul motiv: tehnica ruperii puntii termice, care asigura mentinerea caldurii si impiedica patrunderea frigului. Alte avantaje: o durata de viata mai lunga, caracterul reciclabil, usor de intretinut si estetica deosebita.

Fereastra din PVC este foarte avantajoasa din punct de vedere al raportului calitate- pret. Calitatile sale izolante sunt, de asemenea, apreciabile si este usor de intretinut. Cat despre rezistenta la socuri, la sare (in caz ca locuiti in apropierea marii), la ultra violete, acest tip de fereastra constituie solutia ideala!

Fereastra din lemn ofera o excelenta izolatie! Lemnul este si materialul cel mai nobil de pe piata (fara a mai aduce in discutie faptul ca este reciclabil). Dar este materialul cel mai scump si mai greu de intretinut decat celelalte materiale.

Sursa: www.developpementdurable.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here