Cine sunt primii fermieri ecologici cu diploma din Romania?

Guvernul a aprobat ajutoare pentru agricultura ecologic?, albine, berbeci ?i juninci de ras?
Cine sunt primii fermieri ecologici cu diploma din Romania?
Cine sunt primii fermieri ecologici cu diploma din Romania?

Prima grupa de fermieri ecologici care va obtine diploma de „operator in ferme ecologice mixte” si-a incheiat pregatirea in data de 4 martie. Pe parcursul a 4 zile, cei aproximativ 30 de participanti si-au imbunatatit notiunile despre agricultura ecologica, cu ajutorul trainerilor si expertilor in domeniu. La curs au participat atat fermieri cu experienta cat si persoane care vor sa obtina mai multe informatii despre infiintarea unei ferme ecologice si oportunitatile create de acest domeniu.

Pe parcursul primelor doua  zile de curs, participantii au aflat care sunt notiunile de baza in cultivarea plantelor si cresterea animalelor in sistem ecologic. Prima zi de curs a fost dedicata modului de crestere a animalelor. Prezentarea a  fost sustinuta de lectorul Viorica Boboc, presedinte al Asociatiei Bioavicultorilor din Romania- BIOAVIOM si specialist in tehnologii de crestere a animalelor in conditii ecologice.  In cea de-a doua zi, lectorul Maria Toader e vorbit despre principiile cultivarii plantelor in sistem ecologic. Participantii au putut pune intrebari din activitatea pe care o desfasoara si au primit sfaturi concrete despre rezolvarea problemelor legate de daunatori si calitatea solului.

In a treia zi, participantii au aflat informatii noi despre normele de certificare de la Damian Dragomir, business developer in cadrul Austria Bio Garantie. In a doua parte a zilei, Maricica Dobrin, expert de comunicare in cadrul Camerei Agricole Calarasi a facut o introducere in notiunile de finantare ale fermelor ecologice.  Participantii au aflat despre tipurile de subventii pe care le pot obtine, cuantumul lor si despre noile prevederi ale PNDR.

In ultima zi de curs, cei aproape 30 de participanti au mers pana in Calarasi, la una dintre cele mai cunoscute ferme mixte din zona de sud a tarii. Proprietarul fermei,  Aurel Petrus, a fost bucuros sa impartaseasca experientele sale cu cei prezenti.  Cursantii au vizitat halele de pui si au facut o vizita in ferma, unde li s-a explicat, in functie de tipul de cultura, tehnologiile utilizate.

ACREDITAREA CURSULUI   Toti participantii la cursul de agricultura ecologica vor primi, in urma unui examen de specialitate, un certificat de absolvire autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari si recunoscut de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, pentru „operator in ferme ecologice mixte”, cod COR: 314205. Diploma este recunoscuta la nivel national si european si atesta pregatirea cursantului in domeniu. Ea poate fi utilizata pentru atestarea calitatii de specialist in agricultura ecologica in momentul depunerii unui dosar pentru accesarea fondurilor europene.

DATE DE DESFASURARE

Urmatorul curs de agricultura ecologica se va desfasura in perioada 5-8 aprilie si va avea o structura similara.

COSTURI

Cursul de agricultura ecologica este disponibil in 3 module. Cursantii pot opta pentru unul dintre urmatoarele module potrivit oricarei afaceri:

  • Curs operator in ferme ecologice mixte – 4 zile
  • Curs operator in ferme ecologice vegetale – 3 zile
  • Curs operator in ferme ecologice animale – 3 zile

Pretul unui curs de agricultura ecologica variaza intre 650 si 800 de lei, in functie de modulul ales.  

Unde se desfasoara cursul? Cursurile se desfasoara in Bucuresti, intr-o locatie care indeplineste toate conditiile de buna desfasurare. In functie de numarul de participanti, locatia va fi stabilita inaintea cursului si anuntata participantilor.  

Parerile participantilor

Organizarea a fost foarte buna. Organizatorii prezenti si atenti. Un curs bine fundamentat”

„Organizare excelenta si extrem de calduroasa. M-am simtit foarte bine”

„Cursul a fost reusit si bine organizat. O sa particip si la cursurile urmatoare”

„In numai trei zile ati reusit sa acoperiti toate informatiile importante din domeniu”

„Intrucat am mai participat si la alte cursuri, acesta a fost foarte complet si bine structurat”

„Cursul a fost foarte bine structurat pe teme si discutii care au fost pe obiectul nostru de interes”

CUM MA INSCRIU?

Cei care doresc sa afle mai multe amanunte pot suna la numarul de telefon 031.428.24.44 sau la 0733.077.909. Coordonatorul proiectului este Ruxandra Simion, responsabil de training in cadrul Creative Business Management.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *