Constructii ilegale pe malul lacului Snagov

Mai multe constructii sunt ridicate ilegal pe malul lacului Snagov, in aria naturala protejata. Desi unele sunt acolo de aproape 20 de ani, abia acum Primaria din Snagov i-a dat pe proprietari in judecata. De partea lor, acestia sustin ca in actele administratiei locale a fost schimbata categoria terenurilor pe care se afla cladirile, tocmai pentru a se putea cere demolarea.

Constructiile de pe malul lacului Snagov sunt un adevarat pericol pentru cele 171 de speciile protejate care traiesc acolo. Reprezentantii administratiei ariei protejate spun ca in ultimii ani zonele de stuf au inceput sa dispara sub beton. Iar oficialii primariei recunosc faptul ca o parte din constructii sunt ridicate fara documente legale.

Dan Trifu, activist de mediu„Primaria Snagov ne-a raspuns prin adresa din 2 iulie 2015 in care ne spune clar ca mai multe locatii de pe malul lacului Snagov nu detin documentatie urbanistica.”

Iar primarul Snagovului, Marian Oancea, spune ca „S-au facut controale legate de aceste constructii, am tot facut adrese sa intre in legalitate, sa scoata certificate de urbanism si implicit autorizatii de constructie, dar nu au raspuns la solicitarile noastre. Au fost actionati in instanta.”

Constructiile ilegale la care se refera oficialii Primariei Snagov au fost ridicate intre 1995 si 2010. Aproximativ trei mii de metri patrati de padure ar fi fost defrisata pentru ridicarea celor cinci terase si trei vile. Printre ele se afla si terasele de pe debarcaderele carora au plecat cele doua ambarcatiuni implicate in accidentul de la jumatatea lunii iunie, in care un om a murit si alti patru au fost raniti.

In replica, proprietarii vizati spun ca au toate documentele in regula, iar problemele ar fi la primarie si nu la ei. Proprietarul unei terase din Snagov declara, la randul lui: „In 2004, dintr-o greseala a unor din astia care fac documente in birou, cand s-a facut PUG-ul Snagovului s-a gresit. S-a bagat aceasta zona ca si cum ar fi fost padure, din alte interese.”

Custodele ariei protejate, dar si activistii spun ca ii vor actiona si ei in instanta pe proprietari si vor cere demolarea constructiilor ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *