Ministrul Korodi vorbe?te de mafia p?durilor! Prefectul de Gorj: Este dezinformare!
Ministrul Korodi vorbeşte de mafia pădurilor! Prefectul de Gorj: Este dezinformare!
"Copilul nu vrea sa vada paduri, vrea sa mearga la piscina". Doi parlamentari, gata sa sa dea LIBER defrisarilor
„Copilul nu vrea sa vada paduri, vrea sa mearga la piscina”. Doi parlamentari, gata sa sa dea LIBER defrisarilor

Daca propunerea celor doi parlamentari social-democrati, va fi adoptata, proprietarii de paduri vor putea sa le taie dupa pofta inimii pentru a-si construi case de vacanta, hoteluri si spa-uri. Organizatiile pentru protectia mediului spun insa ca ideea alesilor este revoltatoare si cer sa fie respinsa urgent de Parlament.

Cei doi deputati, amandoi posesori de terenuri forestiere, au rescris Codul Silvic. Potrivit ideii lor, orice proprietar de padure si-ar putea include terenul in intravilanul localitatii de care apartine fara niciun fel de costuri, ca apoi sa fie liber sa taie copacii si sa construiasca dupa bunul plac case de vacanta, hoteluri, terenuri de tenis sau piscine. Justificarea lor este surprinzatoare: in acest fel se va dezvolta turismul montan.

„Cum facem noi sa atragem turistii sau straini?”, intreaba Catalin Marian Radulescu, deputat PSD, unul din initatorii legii. „De exemplu, pe Transfagarasan nu e construit nimic pentru ca nu s-a putut scoate din circuitul silvic si nu putem sa concuram Prahova sau alte zone. Aveti un copil cu dumneavoastra, copilul nu vrea sa vada paduri, vrea sa mearga la piscina, sa joace un tenis”, spune parlamentarul, citat de stirileprotv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here