Cum vor chinezii sa combata poluarea atmosferica

90% din populatia urbana a Uniunii Europene este expusa poluarii cu particule fine peste nivelul maxim admis de OMS

Raportul Agentiei Europene de Mediu arata ca peste 90% din populatia urbana a Uniunii Europene este expusa poluarii cu particule fine peste nivelul maxim admis de Organizatia Mondiala a Sanatatii. In plus, 98% dintre europeni sunt expusi unor concentratii de ozon la nivelul solului peste recomandarile OMS. Cu toate acestea, producatorii de autovehicule refuza sa…

Citește mai departe
Ecosistemul din Antarctica are o vechime de peste 33,6 milioane de ani

Ecosistemul din Antarctica are o vechime de peste 33,6 milioane de ani

Ecosistemul existent in prezent in Antarctica are o vechime de aproximativ 33,6 milioane de ani, aparand odata cu formarea calotelor glaciare polare, conform unui nou studiu, informeaza LiveSience. Aceasta vechime a fost stabilita cu autorul ramasitelor fosilizate de plancton identificate in sedimentele antarctice, ramasite ce demonstreaza o scadere brusca a biodiversitatii microorganismelor care formeaza planctonul…

Citește mai departe

Calota glaciara a Groenlandei s-a topit in proportie de 97% la jumatatea lunii iulie, potrivit NASA

Calota glaciara a Groenlandei s-a topit in proportie de 97% la jumatatea lunii iulie, potrivit NASA, suprafata neacoperita de gheturi fiind acum de doua ori mai mare decat in verile din anii precedenti. Calota glaciara a Groenlandei s-a topit aproape in intregime. Harta care arata cea mai mare crestere din ultimii 30 de ani (Imagine:…

Citește mai departe

Top 10 efecte neasteptate ale incalzirii globale

Toata lumea a auzit de incalzirea globala cu efectele sale: cresterea temperaturilor, topirea ghetii la poli, cresterea nivelului marilor si oceanelor in viitorul apropiat. Dar schimbarile climei Pamantului au si efecte mai putin asteptate sau cunoscute precum incendii de vegetatie, lacuri disparute, alergii ciudate sau reaparitia unor boli disparute demult. Iata, mai jos, un top…

Citește mai departe

Permafrostul, o amenintare pentru clima

Cantitatea de carbon depozitata de solul inghetat din emisfera nordica este dubla fata de estimarile precedente, iar topirea accelerata creste si ritmul schimbarilor climatice, dupa cum arata un nou studiu, publicat in revista Global Biogeochemical Cycle, citata de Reuters. Zone mari din Rusia, Canada, tarile nordice si Alaska sunt acoperite cu un strat gros de…

Citește mai departe

Se topesc si ghetarii Europei

Cei 21 de ghetari care exista inca in Muntii Pirinei vor disparea in totalitate pana in 2050 din cauza incalzirii globale, anticipeaza un studiu realizat de cercetatorii universitari spanioli, citat de AFP. Zece din cei 21 de ghetari se afla in zona spaniola, 11 ocupand zona franceza. Ghetarii ocupa o suprafata totala de 450 de…

Citește mai departe