Activistii pentru protejarea animalelor si a mediului inconjurator avertizeaza ca, daca nu se iau masuri urgente, leii din Kenya vor disparea in 20 de ani.leu

In aceasta tara mor anual aproximativ 100 din cei 2.000 de lei, din cauza cresterii continue a stabilimentelor omenesti, a agriculturii tot mai extinse, a schimbarilor climatice si a bolilor. In 2002 erau 2.749 de lei in Kenya, dar numarul lor a scazut drastic, pana la 2.280 in 2004.

„Nu incape indoiala ca numarul scade in continuare, chiar as fi surprins daca in 20 de ani ar mai fi vreun leu aici!”, a afirmat Laurence Frank, directorul proiectului „Living with Lions” („Traind cu leii”), desfasurat in Kenya.

„Leii detin un loc special in viata localnicilor. Pe langa faptul ca sunt un simbol al puterii nationale, ei mai reprezinta si una din principalele atractii turistice ale tarii”, a declarat Paul Udoto, un purtator de cuvant al organizatiei Kenya Wildlife Service.

„Declinul populatiei leilor este ingrijorator si fiecare efort facut trebuie sa asigure stabilizarea numarului animalelor la 2.000, ca pe urma sa poata creste la un numar acceptabil din punct de vedere ecologic. Actiunile noastre trebuie sa fie rapide, decisive si pe termen lung”, a explicat Udoto.

Sursa: Libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here