Maşina viitorului, alimentată cu energie solară
Masina viitorului, alimentata cu energie solara
Masina viitorului, alimentata cu energie solara

Volvo a lansat o competitie pentru construirea unui sistem solar de incarcare a masinilor electrice, in incercarea de a gasi solutii si a trezi interesul pentru alimentarea automobilelor cu energie regenerabila, scrie Ziare.com.

Sistemul de incarcare solara, care a atras atentia specialistilor se numeste Pure Tension Pavilion, ideea fiind inscrisa in aceasta competitie („Switch to Pure Volvo”) lansata in Italia si organizata de revista internationala de arhitectura The Plan.

Sistemul fotovoltaic este destinat modelului Volvo V60 Plug-In Hybrid, prima masina diesel hibrid din lume. Pentru fabricarea panoului s-a folosit polietilena de mare densitate care incorporeaza panouri fotovoltaice si cuprinde inclusiv fibra de carbon.

Sistemul de incarcare la soare este eficient pentru a incarca bateria masinii si poate fi strans imediat si tinut in portbagaj. Acesta ar putea deveni parte din dotarea masinilor electrice ale viitorului.

Fiind inca in faza de dezvoltare, The Pure Tension Pavilion va fi prezentat la Roma in cadrul unui eveniment de profil, in luna septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here