Romania a cheltuit in 2012 mai putin pentru protectia mediului: 3% din PIB, fata de 3,2% in 2011
Ministerul Mediului cauta administratori pentru ariile naturale protejate
Ministerul Mediului cauta administratori pentru ariile naturale protejate

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice anunta deschiderea celei de-a cincea sesiuni de depunere a dosarelor pentru preluarea in administrare, respectiv custodie a ariilor naturale protejate de interes national si comunitar.

Dosarele vor fi intocmite in conformitate cu prevederile Ordinului ministrului mediului si schimbarilor climatice nr. 1470/2013 privind aprobarea Metodologiei de atribuire a administrarii si custodiei ariilor naturale protejate.

Solicitantii pot fi persoane fizice si juridice interesate, publice sau private, care indeplinesc conditiile impuse referitoare la capacitatea tehnica, stiintifica si financiara in vederea bunei administrari a ariilor naturale protejate. Dosarele pentru atribuirea in administrare se depun pana la data de 16 octombrie 2013 (data inregistrarii la registratura), la sediul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, pe adresa: Directia Managementul Ariilor Naturale Protejate, bulevardul Libertatii, nr. 12, Sectorul 5, Bucuresti. Dosarele pentru atribuirea in custodie se depun pana la data de 16 octombrie 2013, data inregistrarii, la registratura sediului Agentia pentru Protectia Mediului Bacau din Bacau, strada Oituz, nr. 23. La depunere, dosarele de candidatura trebuie sa fie complete. Conform prevederilor legale, dosarele incomplete se resping fara a fi evaluate de catre comisiile de evaluare.

Ariile naturale protejate de interes comunitar din judetul Neamt care pot fi preluate in custodie sunt: ROSCI0364 – Raul Moldova intre Tupilati si Roman; ROSCI0363 – Raul Moldova intre Oniceni si Mitesti; ROSPA0138 – Piatra Soimului – Scorteni – Garleni; ROSCI0156 – Muntii Gosman; ROSCI0152 – Padurea Floreanu-Frumusica – Ciurea.

Mai multe detalii referitoare la sesiunea de depunere a solicitarilor precum si listele ariilor protejate pentru care se pot depune dosarele se gasesc la adresa de internet: http://www.mmediu.ro/beta/domenii/protectia-naturii-2/arii-naturale-protejate/sesiunea-de-atribuire-5/ .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here