Muntii Macin, mai bogati cu o padure

Muntii Macin, mai bogati cu o padure

Au fost plantati 2.000 de puieti din specii autohtone, carpinita, mojdrean, carpen, frasin si jugastru, iar intretinerea noii paduri va fi asigurata de Consiliul Local Macin.
„Activitatea va continua si in anii urmatori pentru ca poalele batranilor munti hercinici au fost dezgolite de braul de paduri in dorinta omului de a castiga mai mult spatiu destinat agriculturii. Dar natura si-a acoperit mereu ranile, imediat ce exista un loc de ragaz in utilizarea pentru agricultura a terenurilor care se pravalesc de pe stancile golase hercinice la poalele acestora si cu ajutorul vantului si a animalelor salbatice incearca mereu sa-si refaca zestrea de vegetatie specifica Dobrogei de Nord. Aici vrem sa ajutam si noi, Administratia Parcului si partenerii nostri iubitori de natura si prin aceasta iubitori de viata.
De aceea, Administratia Parcului va continua reconstructia ecologica a terenurilor de la limita parcului national, puse la dispozitie acum de Primaria Macin si in viitor speram si de celelate sase administratii locale din vecinatatea parcului”, a declarat directorul Administratiei Parcului, Viorel Rosca.
„Dorim sa continuam impadurirea terenurilor degradate situate la limita parcului national prin utilizarea de specii autohtone, acolo unde izvoarele istorice nu prea indepartate sau -martorii- din teren ne arata ca a fost padure”, a mai precizat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *