Nerecomandat – Nu gatiti la microunde!

Incalzesti mancarea in recipinete de plastic la cuptorul cu microunde? Afla la ce pericole te expui

Gatitul alimentelor inghetate la cuptorul cu microunde poate avea efecte extrem de neplacute daca nu este facut corespunzator.
cuptorul cu microunde
Desi poate fi un proces rapid si usor, decongelarea la cuptorul cu microunde poate duce la aparitia unor boli periculoase, cum ar fi salmonella, sustine Guvernul SUA. Problema acestor aparate este faptul ca nu incalzesc mancarea in totalitate, ceea ce inseamna ca pot ramane portiuni de alimente reci, iar in cele aflate la temperaturi mai ridicate pot lua nastere bacterii periculoase, ca de exemplu E coli, salmonella sau listeria. Specialistii avertizeaza ca, si alimentele care se pot prepara astfel nu reprezinta o solutie benefica, daca nu sunt incalzite suficient sau sunt preparate la temperaturile care variaza.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *