5000 de euro. Acesta este suma pe care proprietarul unui patruped trebuie sa o plateasca despagubire unei femei care a fost muscata de animalul sau de companie. Decizia apartine Tribunalului Bucuresti insa poate fi atacata cu recurs. Pentru a obtine daune materiale de la proprietarul cainelui agresiv, femeia s-a luptat in instanta 6 ani.femeie muscata

In urma cu 10 ani, o femeie a fost muscata de caine, in curtea unor vecini, unde proprietarii animalului venisera in vizita. Dupa ce a fost muscata femeia a necesitat o operatie la fata si a stat internata 5 zile in spital.

Patru ani mai tarziu, pe motiv ca a ramas cu infirmitati fizice dar si cu o trauma psihica femeia a intentat proces. A cerut in instanta 50.000 de euro daune de la proprietarii cainelui si 25.000 de la vecinii in curtea carora s-a petrecut incidentul. A depus chiar si plangeri penale impotriva acestora, insa procurorii au decis neinceperea urmaririi penale.

Intre timp si cainele agresor a fost eutanasiat, insa vineri, dupa sase ani, a fost data o sentinta in procesul civil, sentinta care stabileste ca proprietarii animalului trebuie sa plateasca daune de 5000 de euro. Sentinta poate fi contestata insa la Curtea de Apel.

Decizia instantei vine ca o premiera in Romania, asa ca proprietarii de caini ar trebui sa-si supravegheze mai bine animalele de companie pentru ca deja s-a creat un precedent.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here