Pateul vegetal face furori

Cehii de la Hame exporta cu succes un produs al fabricii din Caracal lansat pe piata doar de un an, sub denumiri diferite – light pate sau fit pate.

Pateul vegetal produs de Hame Romania in fabrica de la Caracal, pe baza unei retete autohtone, s-a vandut cu mare succes in tarile din regiune.

„Dupa reteta dezvoltata de o echipa romaneasca, am inceput sa exportam produsul in toate tarile din regiune, sub diferite nume – light pate sau fit pate, si s-a dovedit de succes. Unii cehi spun ca este chiar mai bun decat pateul clasic”, ne-a declarat Bohumil Vrablik, directorul de export al grupului Hame.

„Suntem de-a dreptul uimiti de volumele de vanzari pe care le avem la pateul vegetal, un produs complet nou pentru noi, lansat in Romania in urma cu un an”, completeaza oficialul holdingului ceh. Hame, numarul unu in productia de conserve in Cehia, a intrat pe piata locala in urma cu circa noua ani, iar pana in 2005 a fost doar importator de produse din carne.

„In urma cu trei ani ne-am gandit sa ne dezvoltam in Romania cu propria productie. Atunci am inceput sa exploram piata si ne-am interesat de brandurile existente, pentru ca in 2005 sa ne decidem sa cumparam Romconserv, din Caracal”, spune Vrablik.

Potrivit acestuia, cel mai bine vandut produs in Romania este pateul de porc la 100 de grame – care face circa 10%-15% din vanzari – in timp ce in Cehia lider la vanzari este brandul Maika, ce este tot un pateu din porc.

Citeste articolul Pateul vegetal face furori integral in Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *