Poftiti in Delta Dunarii: Vezi toate traseele turistice din paradisul pasarilor

    Poftiti in Delta Dunarii: Vezi toate traseele turistice din paradisul pasarilor

    Canale intotocheate marginite de stufaris, cu acoperisul din salcii pletoase, pasari din mai toate speciile ce se odihnesc printre nuferi, paduri cu liane exotice, nisipuri albe, toate acestea pot fi intalnite pe traseele turistice din zona Deltei. Afla mai mult aici, in fiecare zi, despre cele mai spectaculoase dintre traseele oficiale turistice din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Astazi ai traseul numarul 1, de la Tulcea pe Sontea, spre casa lui Ivan Pataichin de la Mila 23.

    Delta Dunarii este cu siguranta una dintre minunile Romaniei, o frumusete recunoscuta pe plan international si unica delta din lumea declarata rezervatie a biosferei. Tocmai pentru a proteja aceasta frumusete unica Administratia Rezervatiei a pus la punct un numar de 19 trasee turistice acvatice si 7 trasee terestre, trasee ce trebuiesc urmate cu strictete.

    Click pe poze pentru galerie foto cu traseul nr.1

    „Este o dovada de civilizatie si de respect fata de natura, e ca si cum mergeti printr-un parc si trebuie sa respectati aleile, fara sa calcati pe iarba, asa sunt aceste trasee turistice“ spune guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu. In perioada urmatoare,zilnic, in colaborare cu aceasta institutie va vom prezenta zilnic aceste trasee, impreuna cu imagini de neuitat din Delta Dunarii. Odata ajunsi la Tulcea sau anterior, pe calea internetului, oportunitatile de vizitare sunt puse la dispozitie de agentii de turism.

    Traseul numarul 1, de la Tulcea pe Sontea, acasa la Ivan Pataichin

    Ruta: Tulcea • Canal Mila 35 • Garla Sireasa • Garla Sontea • Canal Olguta • Dunarea Veche • Mila 23 sat • Maliuc • Brat Sulina

    Descriere: Traseul are ca punct de plecare Tulcea, principala poarta de intrare in Delta Dunarii. Parasind peisajul portuar, traseul urmeaza bratul Tulcea, pana in dreptul canalului Mila 35, canal deschis in anul 1985 pentru scurtarea drumului spre incinta agricola Pardina.

    De-a lungul traseului turistii au posibilitatea de a observa si vizita:
    – colonia mixta de pasari de la Lacul Purcelu (stanga canalului) – aici pot fi observate pasari precum starcul cenusiu, starcul galben, starcul de noapte, tiganusi si cormorani.
    – Garla Sireasa-Sontea – zona tipica cu stufarisuri, salcii, nuferi, care adaposteste numeroase specii de pasari.
    – Lacul Nebunu – zona lacustra de mica intindere, una din cele 18 zone cu protectie integrala de pe teritoriul rezervatiei. Accesul turistilor este interzis pe lac.
    – Lacul Furtuna – aflat la sud de traseu, reprezinta unul din cele mai mari lacuri din delta, cu o forma aproape circulara. Aici se pot observa pelicani, lebede, lisite si corcodei.
    – Satul Mila 23 – sat tipic pescaresc din Delta Dunarii, supranumit si Venetia Romaniei, satul in care s-a nascut marele campion olimpic la caiac – canoe, Ivan Patzaichin.
    – Centrul de Documentare si Educatie Ecologica Crisan – aflat la confluenta buclei Obretin al marelui M cu canalul Sulina.
    – Bratul Sulina – lucrarile de regularizare si rectificare a bratului au fost realizate sub conducerea inginerului Charles Hartley.
    – Localitati specifice deltei: Gorgova, Maliuc, Partizani, Ilgani.
    – Monumentul Independentei de pe Colnicul Hora – la intrarea in orasul Tulcea.

    Atentie! Conform Ordinului nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrarile si serviciile prestate de catre ARBDD la solicitarea persoanelor fizice si juridice, permisul de acces in rezervatie pentru turisti este de: 5 lei de persoana pe zi; 15 lei de persoana pe saptamana sau 30 lei de persoana pe an.
    Accesul cu nave si ambarcatiuni in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii se face respectand Ordinul 111/2007 Reguli privind accesul si circulatia pe canalele si lacurile interioare din perimetrul RBDD, emis de Ministerul Mediului si Padurilor, in baza permisului de acces pentru nave si ambarcatiuni.
    Obtinerea permisului este conditionat de plata unui tarif: 100,00 lei de ambarcatiune pe an, respectiv 20,00 lei de ambarcatiune pe sejur.

    TRANSPORT SPRE RBDD
    Acces spre Tulcea
    Cu avionul
    Aeroport Mihail Kogalniceanu- la 12 km de orasul Tulcea, tel: 0240/512910, fax: 0240/511040, email: [email protected] www.tarom.ro
    Cu trenul
    Bucuresti- Medgidia – Tulcea
    Constanta –Tulcea
    Mersul trenurilor: www.cfr.ro
    GARA C.F.R. Tulcea: tel: 0240/513706
    Cu autocarul sau autoturismul
    Bucuresti- Urziceni (57 km)- Slobozia (121 km)- Tulcea (270 km)
    Autocarele pleaca din Calea Plevnei nr. 236
    Constanta – Tulcea (179 km)
    Galati – Tulcea (90 km)
    Autobuzele pleaca de la trecerea bac din loc. I.C. Bratianu.
    AUTOGARA Tulcea: tel: 0240/ 513304
    Din Tulcea cu masina
    • 28 km pana la Mahmudia
    • 35 km pana la Murighiol
    • 42 km pana la Dunavatul de Jos
    Parcari in orasul Tulcea
    Hotel Delta, Hotel Egreta, Hotel Select, Casa Sindicatelor, Autogara
    ACCES IN RBDD
    S.C. Navrom Delta. SA TULCEA – tel: 0240/ 511553, http://www.navrom.x3m.ro

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *