Rezervația de zimbri și tunelul de la Teliu, promovate de Țara Buzaielor
Rezervatia de zimbri si tunelul de la Teliu, promovate de Tara Buzaielor
Rezervatia de zimbri si tunelul de la Teliu, promovate de Tara Buzaielor

Primaria orasului Intorsura Buzaului a lansat un program de promovare turistica a zonei Buzaielor, finantat din fonduri europene cu 200.000 de euro.

Primarul orasului, Leca Bancila a declarat ca a gandit strategia in trei pasi – primul consta in promovarea potentialului natural, a obiectivelor turistice, istoriei si traditiilor locale, al doilea vizeaza infiintarea unui centru de promovare la nivel national a turismului, iar al treilea, atragerea de investitori care sa construiasca aici pensiuni, hoteluri, baze sportive si de agrement.

Primul pas in acest proiect a fost deja facut, prin realizarea paginii web www.tarabuzaielor.ro, prin editarea unui album cu fotografii, a unui CD, a mai multor harti si pliante cu trasee si obiective turistice.

Printre obiectivele turistice promovate de autoritatile locale prin proiectul “Tara Buzaielor -una dintre perlele traditionalei Romanii” se numara masivul Ciucas, lacul de la Siriu, cascadele de la Urlatoare, Lacul Vulturilor si Rezervatia de zimbri de la Vama Buzaului.

Leca Bancila a amintit ca la granita dintre judetele Covasna si Brasov, mai exact la Teliu, se afla cel mai lung tunel feroviar din tara – masoara aproape 4 kilometri si jumatate, iar intentia sa este sa cumpere un tren de epoca pentru a-l pune la dispozitia turistilor.

„Purtam deja negocieri pentru cumpararea unui tren de epoca, am si primit cateva oferte. Vrem sa luam acest tren pentru turisti, care sa circule de la Brasov la Intorsura Buzaului, iar pe traseu sa treaca si prin acest tunel care este cel mai mare din tara noastra. La Intorsura Buzaului turistii ar putea fi asteptati de autobuze care sa-i plimbe prin zona, sa vada locurile acestea minunate. Vrem sa dezvoltam zona, sa atragem turisti si investitori si speram ca rezultatele acestui proiect sa se vada nu peste mult timp”, a afirmat Leca Bancila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here