Strategia Forestiera Nationala 2013-2022 lansata in dezbatere interna

Strategia Forestiera Nationala 2013-2022 lansata in dezbatere interna

Ministerul Mediului si Padurilor, impreuna cu institutiile din subordine a lansat in dezbatere interna Strategia Forestiera Nationala 2013- 2022. Prima intalnire consultativa, realizata in parteneriat cu Regia Nationala a Padurilor a avut loc joi, 29 noiembrie, in judetul Bihor.

In Romania dezvoltarea rurala este prioritara, iar contributia sectorului forestier in sensul acestei dezvoltari este extrem de importanta prin furnizarea de locuri de munca. Guvernul Romaniei recunoaste sectorul forestier ca domeniu de interes strategic in tara noastra. In acest sens, in perspectiva anilor viitori, sectorul forestier trebuie sa cunoasca o dezvoltare competitiva adecvata, ultima strategie pentru dezvoltarea sectorului forestier fiind din 2010.

Prezentul document de politici – Strategia Forestiera Nationala – a fost elaborat printr-un proces deschis, consultativ si participativ, cu implicarea factorilor interesati din cadrul sectorului forestier si din cadrul sectoarelor adiacente. Strategia forestiera urmareste sa fie eficace si relevanta, sa se integreze cu strategiile si politicile in alte sectoare de care este strans legata, in special de mediu, agricultura si dezvoltare rurala, energie, educatie, turism.

”Ca rezultate ale implementarii strategiei vrem sa ajungem sa plantam intre 10 000 si 20 000 hectare anual, pentru cresterea suprafetelor acoperite de padure. Asta inseamna sa ajungem la media europeana de 33% suprafata impadurita. Un alt obiectiv al strategiei este accesibilizarea, crearea drumurilor forestiere, deoarece in prezent Romania se situeaza sub media europeana, cu 6,1 metri liniari la hectar fata de 14 metri liniari la hectar. Ne propunem, astfel, crearea a inca 6.500 de km de drumuri forestiere”, a declarat Mugur Cozmanciuc, secretar de stat in Ministerul Mediului si Padurilor.

Dupa finalizarea etapei de consultari interne, Ministerul Mediului si Padurilor va posta pe site-ul institutiei, spre dezbatere publica, Strategia Forestiera Nationala 2013-2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *