eyesorephone.jpgNivelul la care deseurile, care consta in telefoane mobile, devin o problema, atins de societate la momentul actual, este unul serios, datorita faptului ca foarte multi dintre noi detinem un telefon mobil. Milioane de telefoane mobile sunt aruncate in depozitele de deseuri in fiecare an, ducand la „otravirea” solului. Energia folosita pentru alimentarea si producerea telefoanelor mobile contribuie la problema schimbarilor climatice. Cu totii putem urma cativa pasi simpli, in calitatea noastra de consumatori, cu scopul de a limita daunele produse mediului si de a obliga producatorii de telefoane mobile sa isi schimbe comportamentul.

Acest articol trateaza modul in care putem deveni posesori de telefoane mobile „eco” si cum se pot pune in practica aceste masuri chiar din acest moment.
Schimbarea comportamentului nostru in relatie cu telefoanele mobile poate avea ca rezultat mai putina energie irosita si un mediu mai bine protejat. Schimbarea comportamentului nostru de rutina reprezinta intodeauna o provocare. Oricum, ceea ce trebuie sa facem este sa ne incarcam telefonul mobil numai atunci cand acest lucru este necesar. De altfel, putem sa evitam folosirea unor aplicatii care consuma multa energie, precum Internetul pe mobil – asta numai daca nu este absolut necesar.
Acesti pasi sunt gratuiti. In plus, putem economisi atat la facturile de mobil, cat si la cele de electricitate. O schimbare in comportament nu pare chiar asa grea, la urma urmei !
O astfel de schimbare este necesara pentru a limita numarul de telefoane mobile produse si aruncate in fiecare an. Multi utilizatori se afla sub contract si li se ofera un nou telefon cam la fiecare 12 luni. Data viitoare cand vi se ofera un alt telefon, ganditi-va bine la oferta.Chiar aveti nevoie de un model nou, sau cel pe care il aveti in prezent se descurca de minune? Luati in considerare impactul pe care il poate avea aceasta decizie si optati pentru unul nou doar atunci cand este necesar.
Cand telefonul tau este aproape terminat si e timpul pentru un model nou, nu il arunca pur si simplu. Cele trei cuvinte magice : redu, refoloseste si recicleaza.
Refoloseste vechiul telefon, oferindu-l unui prieten sau unei rude care chiar ar avea nevoie de el si l-ar aprecia.
Interesati-va in legatura cu companiile care ofera o strategie „take-back” (vizitati-le site-urile pentru mai multe detalii despre telefoane mobile eco-friendly).
Programul „take-back” inseamna ca iti vor lua vechiul telefon si il vor „pune la punct” astfel incat sa poata fi utilizat in continuare, sau il vor recicla intr-un mod sigur, in locul tau. Pentru a va incuraja sa actionati astfel, multe dintre aceste companii de telefonie mobila va ofera o reducere la noul telefon, in schimbul celui vechi. Cu cat aveti mai multe accesorii, cu atat veti primi mai multi bani! Salvati planeta si faceti mai multi bani in acelasi timp!
Mai multe informatii la http://shop.vodafone.co.uk/

Sursa: www.4ecotips.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here