Agricultura ecologica inregistreaza o crestere de popularitate in randul fermierilor
Agricultura ecologica inregistreaza o crestere de popularitate in randul fermierilor
Un fost bancher elvetian face agricultura ecologica la Firiteaz
Un fost bancher elvetian face agricultura ecologica la Firiteaz

Theo Häni, un fost bancher elvetian, s-a retras la Firiteaz, langa Arad, si s-a apucat de agricultura ecologica. Dupa 22 de ani petrecuti la Credit Suisse (unde a ajuns chiar si director adjunct, la Luxemburg), elvetianul, in varsta de 62 de ani, a investit peste 1 milion de euro intr-o ferma de 900 de hectare, unde cultiva grau, ovaz, orz sau secara, pe care le exporta in Elvetia, dar si in Germania.

Theo Häni a declarat presei ca a ales Romania datorita pretului redus al terenurilor. Daca in Romania un hectar poate fi achizitionat cu pana la 5.000 – 6.000 de euro, in Elvetia piata funciara agricola este strict reglementata si preturile pot fi si de 10 – 15 ori mai mari.

Fostul bancher a spus ca s-a orientat catre piata produselor bio si pentru ca terenul pe care l-a cumparat era nelucrat de mai multi ani. „Terenul pe care l-am cumparat nu era lucrat de multi ani, ceea ce a creat conditii excelente pentru a incepe productia bio“, a declarat Theo Häni, citat de Ziarul Financiar.

De remarcat, ca in calitate de presedinte al comitetului director al Agricultural Land + Management AG (AL+M), Theo Häni se implica si in cresterea bovinelor Angus, la doua ferme din judetul Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here