„Congelat” pentru a fi salvat

Viata unui copil de nici patru luni a fost salvata printr-o procedura inedita. Un sugar care a suferit complicatii dupa o dificila operatie la inima si-a revenit miraculos dupa ce a fost „inghetat” timp de patru zile.copil congelat

Un bebelus zace „paralizat” pe un pat inghetat de spital, purtand doar un scutec, conectat la o multime de aparate. Imaginea este cumplita, scrie cotidianul britanic „The Daily Mail”, dar tocmai acest tratament plin de cruzime i-a salvat viata micutului Finley Burton.

Si medicii de la Freeman Hospital din Newcastle au fost uimiti cand bebelusul de numai 16 saptamani a scapat cu viata dupa ce a fost conectat la un stimulator cardiac extern si „racit” astfel incat sa fie oprit orice tremurat care ar fi putut sa perturbe activitatea aparatului.

Specialistii care l-au tratat pe copil au luat decizia surprinzatoare de a-i induce artificial paralizia totala si de a-i scadea temperatura corpului pana la 33,4 grade, fata de cea normala de 36,8 grade, dupa ce bebelusul a facut tahicardie.

Ritmul cardiac i-a fost afectat in urma unei interventii pe cord deschis, in cadrul careia medicii au reusit sa repare o „gaura” mare si una mai mica, pe care le avea inima copilului.

Externat dupa 12 zile

„A fost inspaimantator. Am crezut ca il vom pierde”, a declarat Donna Link-Emery (27 de ani), mama copilului.

„Inima lui Finley batea foarte repede si ne-am rugat cu totii sa reziste. Am fost uimiti de eficienta procesului de racire a corpului si, dupa patru zile, inima lui a inceput sa bata din nou normal.”

Donna si iubitul ei, Aaron Burton (31 de ani), din Easington (Marea Britanie), l-au dus pe Finley la doctor pe cand avea doar 10 saptamani, deoarece bebelusul nu lua in greutate si avea probleme cu respiratia.

Testele au scos in evidenta o cavitate mare in partea superioara a cordului si una mica la baza acestuia, iar medicii l-au operat de urgenta.

Dupa doua interventii, pentru a-i stabiliza ritmul cardiac, doctorii au decis sa-l „inghete” practic pe copil, pentru a nu misca deloc stimulatorul cardiac extern la care era conectat. Dupa 12 zile de spitalizare, Finley a fost externat, urmand sa vina la control la fiecare doua luni.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *