„Marea debarasare”, un fiasco la Ploiesti

0
846

Pe mai multe strazi din Ploiesti, electrocasnicele vechi zac inca, desi ar fi trebuit colectate pe 19 aprilie, ziua „marii debarasari” nationale. Autoritatile locale sustin ca ar fi vorba doar despre niste cazuri izolate.

„Locuitorii care detin deseuri de echipamente electrice si electronice le pot scoate in strada sambata, 19 aprilie, de unde vor fi colectate pentru reciclare in colaborare cu asociatia Eco Tic”, a anuntat saptamana trecuta Primaria Ploiesti.

Primaria spune ca sunt cazuri izolate

Bucurosi ca pot scapa de vechiturile din case, oamenii si-au scos sambata trecuta televizoarele, frigiderele si masinile de spalat in fata locuintelor, pentru a fi ridicate de angajatii primariei. Degeaba insa, pentru ca acestea zac si acum pe multe dintre strazile din cartierele Sud, Mitica Apostol, Bariera Bucuresti, spre nemultumirea ploiestenilor.

„Eu locuiesc pe Strada Acarului si am fost nevoit sa car de doua ori frigiderul vechi din casa in strada si retur, pentru ca primaria nu l-a ridicat. Nu puteam sa-l las pe trotuar, ca sa ma injure lumea”, se plange Dan Trandafirescu.

In replica, reprezentantii autoritatilor locale sustin ca aceste cazuri sunt izolate. „Daca au existat disfunctionalitati referitor la campanie, cetatenii puteau sa intervina cu un telefon la dispeceratul primariei si sa sesizeze aceasta problema. O parte dintre cetateni a scos deseurile reciclabile dupa ce oamenii nostri au trecut pe strazile lor. Singura solutie pe care o au acum este sa mearga singuri la centrul de colectare”, sustine Mihail Faca, directorul Regiei Autonome de Servicii Publice, institutie care a coordonat programul de colectare a deseurilor electrocasnice.

„Noi nu ne ocupam de strangerea efectiva a electrocasnicelor vechi, ci de reciclarea lor. Ne vom interesa la primarie sa vedem ce s-a intamplat”, spune Mihai Posedaru, directorul asociatiei Eco Tic.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.