„Romania prinde radacini”, vineri, in Iasi

0
642

Campania de impadurire initiata de Realitatea TV ajunge vineri, 27 martie, in judetul Iasi. Cu ajutorul voluntarilor vor fi plantati puieti de salcam, pin negru si salcioara pe un teren de cinci hectare de la marginea municipiului.
plantari
Vineri, 27 martie, campania Reali-tatea TV „Romania prinde radacini” ajunge in judetul Iasi. Cu ajutorul voluntarilor urmeaza a fi plantati puieti de salcam, pin negru si salcioara pe un teren de cinci hectare de la marginea municipiului. In aceasta primavara, campania „Romania prinde radacini” a inceput pe 15 martie, cand s-au plantat peste 35.000 de arbori la Suditi, Ialomita, cu ajutorul a 2.000 de voluntari.

A con-tinuat pe 22 martie cu impadu-rirea unui teren din Dabuleni, judetul Dolj, unde campania a adunat un numar-record de 4.000 de voluntari. Organizatorii au fost nevoiti sa suplimenteze pana la 40.000 numarul de puieti pregatiti, iar suprafata pe care s-a lucrat a crescut de la sapte hectare, cat fusese estimat initial, la noua hectare.
Publicitate

Inceputa in toamna anului 2008, „Romania prinde radacini” se deru-leaza in colaborare cu Regia Natio-nala a Padurilor Romsilva, organi-zatia nonguvernamentala MaiMultVerde si cu sustinerea Petrom, in parteneriat cu Consiliul Judetean Iasi si cu Con-siliul Local Iasi.

Anul trecut, cu participarea a peste 5.000 de voluntari, s-au plantat peste 75.000 de puieti pe su-prafete insu-mand peste 15 hectare din judetele Suceava, Neamt si Ba-cau. Campania se intinde pe o durata de cinci ani, cu plantari succesive prima-vara si toamna, iar Realitatea TV va transmite in direct aceste mari actiuni de voluntariat in sprijinul padurii si al unui viitor mai curat pentru genera-tiile viitoare. Campania „Romania prinde rada-cini” face parte din programul „Cod Verde”, prin care Grupul Realitatea-Catavencu se implica responsabil si sustinut in politicile de mediu. IAA Romania si Gala „Oameni pentru oameni” au premiat campania „Ro-ma-nia prinde radacini” pentru cel mai bun program comunitar pe 2008.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.