Agriculturae.ro – Doi ani de agricultura ecologica si de produse traditionale

Agriculturae.ro - Doi ani de agricultura ecologica si de produse traditionale

Au trecut aproape doi ani vartosi de la lansarea portalului online www.agriculturae.ro de agricultura ecologica si de produse traditionale.

Suntem foarte multumiti de activitatea desfasurata, si de aspectul site-ului agriculturae.ro, care a devenit un produs complex, un amestec de cultura, istorie, de prezentare a produselor ecologice si traditionale din tara si din alte tari europene.

Am prezentat stiri despre tendintele alimentare, despre alimentatia sanatoasa, despre traditii si etichetare ecologica si am discutat cu patima despre produsele certificate sau atestate de calitate. Temele alese si articolele publicate nu au decat un singur scop: sa explice caracteristicile de calitate ale produselor alimentare si conditiile tehnologice in care sunt produse.

Incercam sa acoperim cat mai multe despre fermele si gospodariile taranesti, gradina de langa casa, conditiile de depozitare si procesare, iar apoi ne odihnim si ne ametim simturile cu mirosul si gustul mancarurilor specifice provinciilor romanesti (Transilvania, Muntenia si Moldova), puse pe masa musafirilor.

Noi credem ca, prin cunoasterea culturala a radacinilor istorice, a tehnicilor de productie, a originii produselor ecologice si traditionale se creeaza o valoare adaugata reala pentru consumator.

Fii constient de ceea ce mananci, inseamna sa fie constient de faptul ca aceasta este expresia unei culturi de secole, in care simti diferenta intre a manca si gust. Gustul ca valoare adaugata pornind de la teritoriul de origine si istorie este laitmotivul calatoriei noastre in gastronomia si productia agroalimentara.

Din Moldova prin Bucovina in Maramures, Transilvania si Banat sau din Oltenia prin Muntenia in Dobrogea calatorim ca sa descoperim unicitatea produselor romanesti. Sa explicam cum este recunoscut un produs certificat ecologic, DOP, DOC, IGP, STG, pentru ca produsele romanesti sa fie mai gustoase, mai sigure si sanatoase. Si nu ne vom opri pana cand cele peste 3000 de produse traditionale si ecologice romanesti nu vor fi recunoscute international cu marca „MADE IN ROMANIA”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *