Alchimia Balegarului

Visul oricarui fermier este deja o realitate: sa transformi nevoile fiziolozice 2009_02_17_0_2_agricultorii-nu-vor-ca-pasunea-sa-devina-zona-industriala_38548.jpgale animalelor in combustibil si hrana pentru animale.

In oraselul Chintsa, Africa de Sud, exista fermieri care trasforma balegarul in combustibil gratis, in mancare pentru porci si gaini si in fertilizator pentru pamant cu ajutorul unui aparat special creat.

Mancarea pentru animale are culoarea verde fosforescent, si ulterior se va forma deasuprea ei o alga marina, plina de nutrienti, iar fermierii spun ca are gust de salata proaspata. Nu mai sunt probleme cu mirosul foarte neplacut sau cu mustele si reprezinta si un ajutor financiar si psihic. Nu se mai cheltuie bani pe mancare pentru animale si combustibil si ajuta foarte mult si in ceea ce priveste igiena.

Vestea si mai buna este ca aceasta substanta poate alimenta surse de iluminat, frigidere si masini de taiat iarba. Aproape ca te face sa sari in sus de bucurie, mai ales daca esti fermier, agricultor sau un om de afacer doritor de o afacere profitabila. Iar ironia este ca genul acesta de tehnologie exista inca din anul 1895, cand un rezervor septic genera combstibil pentru iluminatul public din Exeter, Anglia. In China, liderul in combustibili ecologici, pana la sfarsitul anilor „80 existau 6 mil de astfel de tehnologii. Si planuieste ca pana in 2010, 50 milioane de gospodarii sa foloseasca biocombustibil.

Gazul metan bio este unul dintre cele mai curate biocombustibile. In anul 2005 masinile ce se bazau pe metan au fost declarate masinile ecologice ale anului. Oslo, capital Norvegiei, planuieste sa isi alimenteze 200 din autobuzele sale din canale; in Noua Zeelanda, un numar mare de comunitati folosesc metanul ca si sursa de electricitate. Biometanul reprezinta tehnologie de varf in ceea ce priveste ecologia in tarie dezvoltate.

Folosirea acestui biocombustibil nu poate decat sa aduca benefici planetei din mai multe motive. Cel mai evident este faptul ca nu folosim petrol, carbuni sau lemn, insa si motivul ca produsele reziduale ale acestui combustibil nu au efecte negatve. Sincer, nu-mi mai trebuie nici un alt motiv pentru a ma convinge.

Sursa: www.dispach.co.za

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *