Campania „Romania prinde radacini” s-a reluat cu plantarea a peste 35.000 de arbori

0
564

Peste 35.000 de arbori au fost plantati pentru a impaduri sapte hectare de teren langa localitatea ialomiteana Suditi, duminica, la reinceperea campaniei „Romania prinde radacini”, potrivit NewsIn.
romania prinde radacini
La actiune au participat peste 2.000 de voluntari si persoane publice, printre care presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi. Toti voluntarii au ajutat, astfel, la refacerea padurii Berlesti, afectata in ultimii ani de seceta si poluare.

Padurea de la Suditi a fost plantata in anii `50, insa, incepand cu anul 2000, a avut de suferit din cauza fenomenului de uscare. In 2002, nu mai putin de 300 de hectare din aceasta padure erau calamitate.

In cadrul campaniei „Romania prinde radacini”, la Suditi au fost plantati, duminica, puieti de frasin, cer si lemn cainesc, alese special pentru capacitatea de a se adapta la conditiile climaterice specifice zonei – vara se inregistreaza aici maxime de pana la 60 de grade Celsius la nivelul solului.

Plantatia sadita duminica intra in regim silvic, fiind protejata prin lege de la taiere pana la atingerea maturitatii. Cei 35.000 de arbori vor fi paziti cu sprijinul autoritatilor locale.

„Romania prinde radacini”, o actiune pentru regenerarea fondului forestier national, face parte din campania „Cod Verde” – programul de responzabilizare sociala lansat de Grupul Realitatea-Catavencu in octombrie 2008, care vizeaza implicarea activa in problemele de mediu.

Prima etapa a actiunii ecologiste a avut loc in toamna anului trecut, cand peste 5.000 de voluntari au plantat 75.000 de puieti pe suprafete insumand 15 hectare din judetele Suceava, Neamt, Bacau. Locurile de plantare au fost alese in zona unde s-au produs inundatii devastatoare in vara lui 2008, cauzate in mare parte si de lipsa padurilor.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.