Energii alternative in locul celor conventionale

1
364

Primaria orasului Panciu si Primaria municipiului Focsani intentioneaza sa implementeze proiecte alternative de producere a energiei termice si electrice, informeaza Agerpres. La Focsani se intentioneaza construirea unei centrale cu biomasa pentru producerea energiei termice.
energii alternative
Primarul Decebal Bacinschi spune ca o astfel de solutie ce se va dezbate in urmatoarele zile in Consiliul local, ar urma sa fie implementata in parteneriat cu o firma din Austria, care, in prezent, construieste un obiectiv asemanatoar la Brasov.

La Panciu, primarul orasului, Ion Petre, a initiat un proiect prin care se doreste construirea unei „Centrale fotovoltaice de producere a energiei electrice din conversia energiei solare”.

„Consideram ca pentru orasul Panciu este extrem de importanta obtinerea unor fonduri nerambursabile, avand ca obiectiv realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice, prin valorificarea resurselor regenerabile de energie, mai ales ca noi vom avea o contributie mica, de doar 2% din valoarea proiectului”, a spus primarul Ion Petre, citat de Agerpres.

Primaria doreste sa implementeze acest proiect pe o suprafata de 5 hectare si sa produca o cantitate de energie electrica de trei MW/ora.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.