Campania “Ziua Verde”

CONSTIENTIZARE – Recicleaza si tu! Acum ai cum!
Raul Pop, director general Recolamp vorbeste despre proiectul “Ziua Verde”. Jurnalul National este partener media si prieten al campaniei.
ziua verde
Jurnalul National: Ce este “Ziua Verde”?

Raul Pop: “Ziua Verde” este campania de constientizare nationala privind necesitatea colectarii si reciclarii deseurilor provenite din echipamente electrice si electronice, inclusiv becuri economice si tuburi fluorescente. Ea a fost initiata la 10 iulie de Recolamp si Rorec (organizatii colective care indeplinesc responsabilitatea gestionarii acestor deseuri) si implementata de Roddia (agentie specializata in programe de motivare non-financiara).

In cifre, “Ziua Verde” inseamna: sase orase in care s-au lansat Colturile Verzi – puncte de colectare destinate populatiei, patru Omuleti Verzi – purtatori de mesaj, mascote ale actiunii, sute de zile/om de voluntariat, zeci de momente stradale, zeci de mii de flyere distribuite, mii de afise lipite, sute de spoturi radio, mii de kilometri parcursi cu bicicleta pentru promovarea compartamentului responsabil fata de mediu, zeci de jurnalisti implicati, sute de mici acte artistice ecologice, mii de fotografii, sute de kilograme de deseuri electronice colectate.

Colectare selectiva de deseuri

Ce si-a propus?

Campania “Ziua Verde” a dorit inca de la inceput sa reprezinte o platforma de comunicare deschisa tuturor celor care vor sa se implice in stimularea colectarii selective a echipamentelor electrice si electronice, inclusiv becuri economice si tuburi fluorescente. Pentru aceasta, din start, in toate locatiile unde ne-am oprit cu Caravana Verde in acest an (Bucuresti, Cluj, Deva, Tg. Mures, Bacau, Constanta, Vama Veche) au fost invitati si s-au implicat: administratia publica locala, structurile teritoriale ale Ministerului Mediului (Agentia de Protectie a Mediului, Garda de Mediu), organizatii non-guvernamentale cu preocupari ecologice (Greenpeace, Serviciul de Ajutor Maltez, Cercetasii Romaniei, AIESEC, Asociatia Adept, Asociatia Volsim), presa locala, magazinele locale ale retelelor de retail partenere (Praktiker, Galeriile Comerciale Real).

Unde sint “colturi verzi” in Bucuresti?

In acest moment, in Bucuresti, “Colturile Verzi” sint situate in magazinele Praktiker, insa ne aflam in discutii avansate si cu alte lanturi de retail pentru ca in cel mai scurt timp sa amplasam alte astfel de puncte de colectare in cit mai multe locatii. Trebuie inteles faptul ca prin gazduirea si administrarea unui “Colt Verde” si a deseurilor pe care acesta le genereaza, magazinul partener nu face doar un gest superficial, ci isi asuma si eforturile logistice si de manipulare a acestor deseuri; de aici si nevoia unui acord foarte bine pus la punct intre toate partile implicate. Efectul asupra imaginii magazinului este insa real si incontestabil, acesta putindu-si astfel sustine implicarea sa in actiuni menite sa contribuie la protejarea mediului.

Nu se termina niciodata

Ce se intimpla dupa ce se termina “ZV”?

Tonul intregii campanii a fost unul relaxat si non-formal, destinat sa creeze implicarea emotionala pozitiva a publicului si comunitatilor locale targetate si sa genereze un raspuns atitudinal fata de reciclare, adusa acum la nivel de gest natural si placut, la indemina oricui. Astfel, “Ziua Verde” nu se va termina niciodata.

Ce va fi la concertul de diseara?

Concertul din Piata Revolutiei va aduce pe scena, incepind cu ora 18:30, cinci trupe celebre, demne fiecare sa fie cap de afis: Mahala Rai Banda, Timpuri Noi, Al Jawala, Zdob si Zdub, Phoenix. In schimbul muzicii bune si distractiei, fiecare spectator este invitat sa faca parte din miscarea Ziua Verde si sa aduca astfel un bec ars sau orice alt deseu electric si electronic. Acest “bilet de intrare” la concert va fi depozitat intr-unul dintre Colturile Verzi amplasate pentru eveniment in Piata Revolutiei.

COLTURI VERZI
“In acest moment, in Bucuresti, “Colturile Verzi” sint situate in magazinele Praktiker, insa ne aflam in discutii avansate si cu alte lanturi de retail pentru ca in cel mai scurt timp sa amplasam alte astfel de puncte de colectare in cit mai multe locatii”

CONCERT
“Concertul din Piata Revolutiei va aduce pe scena, incepind cu ora 18:30, cinci trupe celebre, demne fiecare sa fie cap de afis: Mahala Rai Banda, Timpuri Noi, Al Jawala, Zdob si Zdub, Phoenix”
Raul Pop – director general Recolamp

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente