Constanta: 15 victime ale dragonului de mare in doar cateva ore

0
477

In jur de 15 de turisti au fost intepati in cateva ore de dragonul de mare in apa de la Costinesti. Este prima data cand pe tarm apar numeroase bancuri de pesti dezorientati si exemplare de dragon de mare. Turistii au luat cu asalt cortul de prim ajutor de la Costinesti.dragon

Stocul de hidrocortizon al cortului de prim ajutor a fost epuizat. „Sunt salvamar din anul 1983 pe plaja din Costinesti si niciodata nu am vazut un astfel de fenomen. Bancurile de pesti sunt ametite, iar dragonul de mare a aparut la tarm”, a declarat Nicu Coitu, seful salvamarilor. „Turistii au venit la cortul de prim ajutor acuzand usturimi puternice”.

La statia radio de pe plaja turistii au fost atentionati sa nu puna mana pe exemplarele de peste ajunse la tarm. Insa salvamarii ne-au spus ca in special copiii iau pestii in borcan ca amintire, in loc sa se fereasca. „Atentionari sunt facuite, salvamarii sunt imprastiati pe toata plaja pentru a da informatii turistilor cu privire la riscurile contactului cu dragonul de mare. Insa nu toti se conformeaza”, spune Nicu Coitu.

Aseara, dragonul de mare si-a facut prima data aparitia la Costinesti, fiind semnalate doua cazuri de intepaturi. „Cateva exemplare au fost prinse de pescari si apoi aruncate, iar turistii, fara sa isi dea seama, au pus mana pe ei si s-au intepat”, completeaza Nicu Coitu.

Ziua si pericolul pe litoral. Atentie! Sa nu calcati pe dragonul de mare

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.