Delta Dunarii – zona de turism cultural

1
1028

Autoritatile romane si reprezentantii UNESCO vor elabora un proiect pentru protejarea Deltei Dunarii.
delta dunarii
Nicolae Manolescu, ambasadorul Romaniei pe langa UNESCO, a declarat ca se doreste constituirea unor reglementari stricte privind turismul in Delta Dunarii, reguli care au ca scop dezvoltarea turismului cultural in zona. Ideea acestui proiect vine in urma lucrarilor colocviului intitulat „Cultura si turismul, elemente ale dezvoltarii durabile”, desfasurat in perioada 20 – 24 septembrie, in Delta Dunarii. Principalii organizatori ai acestuia au fost UNESCO si Secretariatul de Stat pentru Turism din cadrul Ministerului pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale al Romaniei. Acestora li s-au adaugat si Ministerele Afacerilor Externe si al Culturii si Cultelor.

Delta Dunarii este cel mai important sit natural european din patrimoniul UNESCO, iar proiectul vizeaza respectarea specificului regiunii si al comunitatilor care traiesc acolo. Caci Delta ar trebui apreciata nu numai pentru flora si fauna, ci si pentru ruinele grecesti, pentru portul popular si pentru traditiile locuitorilor din zona.

Astfel ca proiectul care ar trebui sa demareze anul viitor isi propune pe de o parte sa protejeze Delta Dunarii, iar pe cealalta parte sa arate vizitatorilor ca ocrotirea Rezervatiei Deltei Dunarii este importanta nu numai pentru vegetatia si sutele de specii de pasari si pesti existente acolo, ci si pentru pastrarea obiceiurilor specifice locuitorilor zonei.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.