Din cei 1500 de caini stransi lunar de AASA, 500 se intorc in strada.

Din cei 1500 de caini stransi lunar de Administratia pentru Supravegherea Animalelor (ASA), 500 se intorc in strada.

ASA cere modificarea legislatiei pentru a putea sa-i amendeze pe cei care nu au grija de cainii adoptati.

Se va mari numarul de echipaje de interventie care vor supraveghea strazile.

Aproape o treime din cainii pe care Administratia pentru Supravegherea Animalelor (ASA) ii strange de pe strazi in fiecare luna ajung inapoi, dupa ce sunt eliberati de oameni. ASA doreste sa suplimenteze echipajele de interventie pentru a face fata numarului mare de maidanezi care au ramas in Capitala.

Plangeri la Politie

Oamenii care sunt deranjati de cainii maidanezi, unii foarte violenti, au reclamat in dese randuri situatia atat la primarie, la ASA, cat si la Politie. Cei de la ASA au primit recent o sesizare de la locuitorii de pe strada Chopin, care au reclamat ca un caine prins de hingheri s-a intors pe strada dupa ce a fost eliberat de cel care il preluase din adapost. Situatia este des intalnita in Bucuresti si i-a adus la exasperare pe cei de la ASA. Acestia au anuntat Directia Sanitar-Veterinara pentru a-i amenda pe cei vinovati de abandonarea cainilor pe strazi. Reprezentantii ASA au cerut modificarea legislatiei actuale pentru a li se permite sa-i amendeze pe cei care preiau cainii din adaposturi si le dau drumul pe strada in loc sa-i tina in spatii inchise, asa cum prevede legea.

Mai multe echipe
ASA are in prezent sase echipaje care se ocupa de strangerea cainilor fara stapan. „Vrem sa marim numarul de echipaje de interventie care sa supravegheze situatia cainilor de pe strazi”, a declarat Simona Panaitescu, directorul ASA. Astfel, institutia doreste sa angajeze 10 muncitori necalificati, cu varsta peste 18 ani, care sa fie persoane dinamice si sa aiba abilitati de lucru in echipa. Ei vor ajuta la prinderea cainilor si vor verifica maidanezii abandonati de persoanele care i-au preluat.
Reprezentantii ASA sunt nemultumiti pentru ca sunt sabotati de cetatenii care iau maidanezii din adaposturi si nu isi asuma responsabilitatea cresterii lor. Astfel, aproape o treime din munca prestata de hingheri in fiecare luna este in zadar. Chiar daca animalele sunt marcate si se vede cu usurinta ca au trecut prin adaposturile ASA, ele sunt lasate in fata blocurilor de cei care le adopta. Cei de la ASA au observat ca aproape fiecare caine prins in zona blocurilor de locuinte are cate un „protector” care vine repede sa-l preia din adapost.

DEFRISARI

Doua adaposturi

ASA are, in prezent, doua adaposturi unde sunt dusi cainii prinsi pe strada – unul la Chiajna si altul pe Bd. Th. Pallady, cu capacitatea totala de 1850 de locuri. In adaposturi, cainii sunt tinuti sapte zile si, daca nu sunt adoptati sau revendicati, sunt eutanasiati.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *