Drumurile ilegale – Amenzi in Rodnei

0
626

Apar primele masuri in cazul celor doua drumuri ilegale descoperite recent de Garda de Mediu in Parcul National Muntii Rodnei.

parcul national muntii rodnei
Cel de-al doilea drum a fost amenajat de autoritatile locale din orasul maramuresean Borsa. Drumul a fost construit in prelungirea traseului destinat telegondolei din proiectul turistic Luna Ses – Borsa. Pentru incalcarea legislatiei, primarul Borsei, Romulus Stetco, a fost amendat de Garda de Mediu cu 100.000 de lei.

„Anchetam o noua cale de acces ilegala in interiorul rezervatiei Muntii Rodnei. Numai ca, spre deosebire de drumul din rezervatia stiintifica, aici scopul pentru care a fost construita calea este diferit. Autoritatile din Borsa au creat un drum de acces in lungul viitorului traseu al telegondolei care va fi amplasata in zona. Se lucreaza la amenajarea fundatiilor, a stalpilor, iar pentru a ajunge la linia de telegondola a fost creata cu buldozerul o cale de acces in lungime de 700 de metri. Este drept ca e la marginea Parcului National Muntii Rodnei, insa drumul a fost construit fara a exista vreo autorizatie de mediu”, a declarat Calin Crisan, de la Garda de Mediu. „Recunosc, este vina noastra. Am facut tarziu demersurile pentru obtinerea avizelor. Lucrarea nu este de un impact major, dar totusi trebuia sa obtinem acele acte”, a spus Remus Stetco.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.