Lupta pentru un mediu curat

Gradinita nr. 56 si Liceul cu Program Sportiv din Braila lupta pentru un mediu curat

In urma cu cateva zile a inceput concursul nr. 4 „Concertul din Dumbrava”, a carui perioada de inscriere va expira pe 31 mai, din cadrul proiectului international online „Earth Celebration” (Sarbatorirea Pamantului) care se desfasoara pe intreaga durata a anului 2008.

Proiectul este inclus in cadrul manifestarilor UNESCO care marcheaza Anul International al Planetei Pamant 2008 si a fost inregistrat la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Toate concursurile au sectiuni pentru Prescolari, Clasele I-IV, Clasele V-VIII, Clasele IX-XII si Scoli Speciale. Pot participa si Palatele de Copii, Cluburi, etc. Acestea din urma se vor inscrie la sectiunea corespunzatoarei varstei copiilor. Fiecare cadru didactic poate participa cu un numar nelimitat de copii. Desi inscrierile abia au inceput, unitatile de invatamant brailene s-au grabit deja sa se inscrie. Este vorba de Gradinita nr. 56 si Liceul cu Program sportiv, care vor organiza multe activitati cu specific ecologic, menite sa atraga atentia brailenilor asupra pericolelor reprezentate de poluare si nu numai.

Obiectivele proiectului se refera in special la realizarea de parteneriate in vederea schimburilor de informatii pentru desfasurarea in bune conditii a activitatilor; implicarea activa a participantilor in actiuni de ingrijire si protejare a mediului; realizarea unor corelatii interdisciplinare incepand cu desfasurarea activitatilor de ingrijire a mediului pana la transmiterea informatiilor; incurajarea initiativei individuale si de grup.

De asemenea, pe termen mediu se are in vedere dezvoltarea aptitudinilor de cercetare, explorare, investigare a mediului; promovarea ideilor originale privind educatia si desfasurarea activitatii ecologice; intelegerea corecta a relatiilor om-mediu si evidentierea interdependentei intre calitatea mediului si calitatea vietii.

~n fine, pe termen lung, participantii si-au propus formarea unei atitudini pozitive fata de mediul inconjurator, prin stimularea interesului fata de pastrarea unui mediu echilibrat si fata de propria sanatate; cresterea calitatii actului educational si diversificarea modalitatilor de atingere a scopurilor; formarea si dezvoltarea unei constiinte ecologice teoretice si a transpunerii ei in practici ecologice; integrarea scolii in strategiile comunitare referitoare la dezvoltarea unui mediu sanatos.

Toate cadrele didactice indrumatoare primesc diplome de participare. Copiii primesc diplome cu premii in cazul in care lucrarile acestora ies castigatoare. (A.B.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *