In Dolj, desertificarea a inceput sa afecteze si peisajul

Peste 100.000 de hectare din sudul Doljului au devenit aride din cauza defrisarilor masive din ultimii ani. Padurile sunt taiate in continuare fara mila, mai ales cand se apropie iarna si lumea are nevoie de lemne pentru incalzire. Cele mai mari probleme au aparut in arealul cuprins intre localitatile Calafat – Poiana Mare – Sadova – Bechet – Dabuleni si fluviul Dunarea, o Sahara a Olteniei.

La Dolj, in ultimii 30 de ani, proportia suprafetelor impadurite s-a redus aproape la jumatate, iar 9.000 de hectare de padure au fost defrisate intre Sadova si Corabia pentru sistemele de irigatii. Jandarmii fac razii, dar nu potolesc setea de bani a hotilor, iar cazurile de taiere ilegala de arbori sunt aproape zilnice in localitati ca Apele Vii – Dolj, Cazanesti – Mehedinti, Iancu Jianu, Sisesti sau padurea Canton 7 de pe Olt.

La Filiasi, din noiembrie 2003 pana in primavara lui 2004, au fost taiati ilegal peste 1.000 de stejari si frasini, multi dintre ei seculari, din padurea ce camufla o unitate militara din Filiasi – Dolj. Ceea ce au descoperit organele de ancheta la cel mai bine pazit depozit de arme si munitii din sudul tarii poate fi considerat un adevarat „tun financiar”, prin valoarea prejudiciului.

Sursa: Universul Padurii

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente