Un monument al cartofului va fi ridicat in Siberia

Autoritatile locale din vestul Siberiei au decis sa ridice un monument dedicat cartofului, relateaza RIA Novosti, citandu-l pe consilierul guvernatorului regional.

Monumentul va fi ridicat in districtul Mariinsk, din regiunea Kemerovo si va reprezenta o planta de cartof, din granit, inalta de un metru, care se lupta sa treaca prin pamantul crapat. Acesta este un proiect finantat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Anul Cartofului 2008.”

Nu este intamplator faptul ca un astfel de monument va fi ridicat in regiunea Mariinsk, care detine recordul mondial la cultivarea de cartofi”, a spus Natalya Dashkovskaya. Cu aproximativ 70 de ani in urma, in 1939, o ferma de stat locala ar fi colectat 12,7 tone de cartofi de pe un singur hectar.

Organizatia Natiunilor Unite a declarat 2008 Anul International al Cartofului pentru a introduce planta drept un element principal in lupta pentru eradicarea foametei si saraciei din lume. Cartoful detine locul patru in lume in ceea ce priveste cantitatile cultivate, cu aproape 300 de milioane de tone metrice anual. Rusia, China si India detin 40 la suta din totalul culturilor de cartofi de pe glob.

Sursa: Gandul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente