Harta sonora a Dunarii

Harta sonora a Dunarii

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (A.R.B.D.D.) implementeaza proiectul DANUBEPARKS – Reteaua de arii protejate dunarene – Dezvoltarea si implementarea strategiilor transnationale pentru conservarea patrimoniului natural al Dunarii, care este finantat din fonduri comunitare prin Programul de Cooperare Transnationala Sud – Estul Europei 2007-2013.

Printre evenimentele culturale incluse in proiect se inscrie si expozitia „Harta sonora a Dunarii” a carei inaugurare va avea loc marti, 7 iunie 2011 ora 12.00, in cadrul Centrului de Informare si Educatie ecologica al Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
Expozitia consta intr-o harta a regiunii Dunarene insotita de o colectie de sunete surround si interviuri inregistrate de-a lungul Dunarii. Astfel, vizitatorii expozitiei pot experimenta diversitatea regiunii Dunarene, fiind inconjurati de sunete si povestiri ale localnicilor. Autoarea expozitiei este doamna Annea Lockwood, www.annealockwood.com, cunoscuta pentru explorarile sale in lumea sunetelor naturale.

Aceasta expozitie are ea insasi un traseu itinerant: in anul 2009 a fost prezentata in cadrul Centrului de Vizita al Parcului National Donau-Auen, Austria; in 2010 a fost prezentata in Ungaria, Parcul National Duna-Drava; iar incepand cu luna iunie 2011 pana in luna ianuarie 2012, expozitia „Harta sonora a Dunarii” va fi deschisa publicului interesat in Centrul de Informare si Educatie ecologica al Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Harta Sonora include interviuri cu oameni de pe traseul Dunarii vorbind in limbile lor, carte de interviuri traduse in limba romana. Alaturi de carte va fi o piatra luata din albia fluviului de langa Viena, un memento tactil al puterii fluviului de a modela terenul.

Informatii suplimentare privind proiectul DANUBEPARKS

Proiectul DANUBEPARKS- Reteaua de Arii Protejate Dunarene – Dezvoltarea si Implementarea de Strategii Transnationale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunarii se implementeazã de catre ARBDD in perioada 1.03.2009 – 29.02.2012.

Principalele obiective din cadrul pachetului de lucru WP 2 – Comunicare si diseminare sunt:
• continuu schimb transnational de informatii, cunostinte si experienta intre Ariile Protejate ale Dunarii
• dezvoltarea unei identitati corporative comune
• cresterea gradului de constienizare publica pentru scopurile proiectului cu accent pe inalta valoare a patrimoniului natural al Dunarii

Partenerul lider este Nationalpark Donau-Auen GmbH, din Austria, ARBDD fiind singurul partener din Romania alãturi de alti parteneri din: Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Croatia, Serbia, Germania.

Relatii suplimentare se gasesc pe pagina web a proiectului: www.danubeparks.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *