Statia de epurare Sibiu a primit vizitatori de Ziua Mediului

  0
  376
  Ziua Mondial? a Mediului s?rb?torit? la Sta?ia de epurare a Sibiului
  Ziua Mondiala a Mediului sarbatorita la Statia de epurare a Sibiului

  Un grup de 50 de elevi ai Colegiului “D.P. Barcianu” din Sibiu a vizitat, zilele acestea, Statia de epurare a municipiului, marcand astfel Ziua Mondiala a Mediului. Tinerii, elevi ai claselor a IX –a si a X –a, au aflat despre cele mai moderne tehnologii de tratare a apei uzate, multumita carora apa este reintrodusa in circuitul natural la parametrii de calitate impusi de legislatia din domeniu.
  Statia de epurare deserveste aproximativ 200.000 de locuitori din municipiul Sibiu si comuna Selimbar si a fost reabilitata din fonduri europene, in cadrul Proiectului ISPA, derulat de “Apa Canal” intre anii 2004 – 2010.
  Acest obiectiv este una din cele mai importante investitii in domeniul protectiei mediului din Sibiu, reusind sa trateze apa uzata si, concomitent, sa transforme biogazul rezultat din fermentarea namolului, in energie electrica si agent termic. Sistemul de cogenerare asigura aproximativ jumatate din necesarul de energie electrica al statiei, ceea ce, pe langa diminuarea emisiilor in atmosfera, aduce importante economii la plata facturii de electricitate.
  Liceenii au aflat si de urmatorul mare proiect ce va fi implementat de “Apa Canal” SA Sibiu, intitulat “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetele Sibiu si Brasov”, de care vor beneficia aproximativ 246.500 de locuitori si a carui valoare este de 421.453.177 lei (fara TVA), din care Fondul de Coeziune, buget de stat si local – 379.392.140 lei si 42.061.029 lei cofinantare “Apa Canal” Sibiu in calitate de beneficiar final.
  In cadul acestei investitii la Statia de epurare Sibiu va fi implementata treapta tertiara de tratare,care, prin procedee chimice, indeparteaza fosforul si azotul din compozitia apei uzate. (S.M.)

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.