Politicienii care s-au remarcat pozitiv si negativ pe frontul de mediu anul trecut au fost premiati in cadrul Galei Green Awards

  0
  505
  Politicienii care s-au remarcat pozitiv ?i negativ pe frontul de mediu anul trecut au fost premia?i în cadrul Galei Green Awards
  Politicienii care s-au remarcat pozitiv si negativ pe frontul de mediu anul trecut au fost premiati in cadrul Galei Green Awards

  Sulfina Barbu – premiul “Salvati Delta” pentru eforturile de a promova o lege ARBDD moderna si cu efecte benefice asupra ecosistemului deltaic.

  Politicienii care s-au remarcat pozitiv si negativ pe frontul de mediu anul trecut au fost premiati in cadrul Galei Green Awards. Cea de-a patra editie a Green Awards – Premiile pentru cele mai importante performante politice si jurnalistice din domeniul protectiei mediului – marcheaza, ca in fiecare an, Ziua Mondiala a Mediului.

  Politicienii care s-au remarcat prin eforturi de protejare a mediului si care au fost premiati de reprezentanti ai societatii civile sunt Victor Ponta, Bogdan Chiritoiu, Gheorghita Botirca, Sulfina Barbu si Lucia Varga.

  Victor Ponta a primit premiul „Forumul ecologist de mediu politic”, pentru initiativa de a consulta ong-urile inainte de a ajunge la putere in timp ce Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei a primit premiul „Perseverenta in inocenta”, pentru clarificarea publica a situatiei normelor de aplicare a legii pentru promovarea energiei regenerabile;

  Gheorghita Botirca, primarul din Topoloveni a primit premiul „Prea multa inovare poate sa te omoare” pentru ca insista sa puna in practica proiecte pentru utilizarea energiei din surse regenerabile, chiar daca Ministerul Economiei, care ar trebui sa sprijine aceste initiative, le considera prea inovative si refuza sa le finanteze.

  Premiul „Salvati Delta” i-a revenit Sulfinei Barbu pentru eforturile de a promova o lege ARBDD moderna si cu efecte benefice asupra ecosistemului deltaic.

  Lucia Varga a primit premiul „Spatiul verde e cu targa, vine si-l salveaza Varga”, pentru ca s-a luptat cu morile de vant din Comisia de mediu a Parlamentului si a oprit modificarea ordonantei 114/2007, care protejeaza spatiile verzi din orase.

  La polul opus, Partidul Democrat Liberal a primit premiul „Hic, Eu cu cine votez?”, pentru obtinerea celui mai mic scor in cercetarea Votul Verde 2010, iar Partidului Ecologist Roman premiul „Ecologia bratara de aur”, pentru pozitia de sustinere a proiectului minier de la Rosia Montana.

  Politicienii care prin actiunile si declaratiile lor au afectat negativ mediul din Romania in anul ce a trecut, sunt: Valeriu Tabara, Anca Boagiu, Ion Ariton, Sorin Oprescu, Radu Mazare, Victor Tarhon.

  Valeriu Tabara a primit premiul „Organismu-i de rahat, daca nu-i modificat”, pentru ca promoveaza asiduu si sustine cultivarea organismelor modificate genetic in Romania in timp ce Anca Boagiu a fost premiata cu premiul „Anca Roadefier”, pentru ca doreste sa inchida 30% din lungimea cailor ferate de marfa din Romania si sa privatizeze restul.

  Premiul pentru intreaga activitate (independenta ANRE, politici energetice, gestionarea Programului Operational Sectorial) a fost acordat lui Ion Ariton.

  Sorin Oprescu a primit premiul „Ceausescu n-a murit, Oprescu l-a inlocuit”, pentru ca s-a incapatanat in a incepe constructia bulevardului Uranus si a demolat fara aviz cladiri de patrimoniu.

  ONG-urile pentru mediu i-au acordat lui Radu Mazare premiul „Spatiul verde-i de rahat daca nu e betonat”, pentru ca reuseste sa guverneze orasul cu cea mai mica suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor, respectiv 2mp, iar Victor Tarhon, presedintele consiliului judetean Tulcea a primit premiul „Ceausescu bun era pentru ca agricultura facea”, pentru ca blocheaza lucrarile de renaturare din Delta Dunarii.

  Green Awards este un eveniment anual organizat de asociatiile Salvati Dunarea si Delta, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Terra Mileniul III, WWF si Alma-Ro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.